ICC-cursussen

De cursus interne cultuurcoördinator (ICC) biedt praktische handvatten, vaardigheden en inhoudelijke kennis om cultuuronderwijs op jouw school optimaal vorm te geven, te stimuleren en te behouden. Je schrijft tijdens de cursus een cultuurbeleidsplan, projectplan en/of plan van aanpak voor je eigen school. De prijs van de ICC-cursus bedraagt € 350,00 per persoon. 

Tijdsinvestering
De totale studiebelasting bedraagt 50 uur en bestaat uit: 9 inspiratiebijeenkomsten, teamoverleg over cultuureducatie, inlezen, opdrachten en het schrijven en tot slot presenteren van het beleidsplan. (Wij volgen de richtlijnen van het RIVM. Mochten de coronamaatregelen fysieke bijeenkomsten in de weg staan, dan vinden de inspiratiebijeenkomsten -deels- online plaats.)

Ervaring van een leerkracht
"Ik heb de afgelopen maanden veel geleerd. Jullie hebben mij laten nadenken en nog enthousiaster gemaakt. Door de bijeenkomsten heb ik veel ideeën gekregen. Jammer dat het bijna is afgelopen. Ik ga me zeker nog meer verdiepen in cultuuronderwijs en houd de website/mail in de gaten voor workshops etc. Wat ik ook fijn zou vinden is af en toe een terugkomdag, om te sparren met andere ICC'ers."
Corina Oenema van een basisschool in Marenland