Onderwijs

Door leerlingen kennis te laten maken met diverse vormen van kunst, erfgoed en media leren ze ook hun eigen creativiteit te gebruiken en te ontwikkelen.

Wij ondersteunen leerkrachten, docenten en schooldirecties in Drenthe en Groningen met het vorm en inhoud geven van het cultuuronderwijs op hun school. Ook bieden we nascholingstrajecten aan voor cultureel ondernemers en kunstvakdocenten die nauw samenwerken met het onderwijs. Meer informatie over deze trajecten vind je onder Workshops

Wij helpen scholen met het opzetten van doorgaande leerlijnen, cultuurprojecten, bieden individuele leerkrachten hulp en advies en geven workshops en informatie, bijvoorbeeld in onze nieuwsbrieven. Met het organiseren van kennisbijeenkomsten zorgen we ervoor dat leerkrachten en docenten zich kunnen blijven ontwikkelen.

Het antwoord op de vraag “Welke kennis en culturele vaardigheden moeten leerlingen hebben als ze van school gaan?” geeft richting aan de visie van een directeur, leerkracht en school op het gebied van cultuuronderwijs.

  • Onderwijs
3