NEXT

Poplab Drenthe presenteert NEXT, een nieuwe generatie jonge makers die het afgelopen jaar hebben gewerkt aan een bijzondere presentatie. 
Datum: 18 december 
Locatie: Podium34 in Borger

De volgende projecten gepresenteerd:
Goed gestemd?
Binnen de interdisciplinaire theatervoorstelling Goed Gestemd onderzoekt theatercollectief Zij Zei verschillende vormen van communicatie. Wanneer luisteren mensen en hoe luisteren mensen? Wat moet je als vrouw zeggen om gehoord te worden? En wat juist niet?
De vlaggenhijsers van Drenthe
De vlaggenhijsers trokken de afgelopen maanden door Drenthe op zoek naar de mensen die thuis of op het werk de Drentse vlag laten wapperen. Wat is het verhaal achter de vlag? In de documentaire van Okki Poortvliet, Hans van der Werf en Vera Vos krijgen deze chauvinistische Drenten een gezicht.
Het mooiste geluid 
Jort Ploos van Amstel, Marit Nygård en Ilse Lenstra begonnen hun project in coronatijd. Ze namen toen geluiden waar die ze voorheen niet hoorden. Wat is het mooiste geluid? Ze reisden door Europa en interviewden mensen met als doel een antwoord te vinden op die vraag.
Fusion
Pim Pomsy en Mimi combineren mode met hiphop. De kerk wordt gebruikt als catwalk en muziektempel.

Popmuzikanten, theatermakers en cultuurmakers in een andere kunstdiscipline krijgen binnen Poplab Drenthe de kans te werken aan bijzondere muzikale evenementen en cross-over producties.