Spot op film

Filmeducatie heeft unieke kenmerken en unieke mogelijkheden. Op maandagmiddag 17 mei 2021 ontdek je wat die kenmerken zijn en waarom en hoe filmeducatie kunsteducatie verrijkt. 

Tune in op de livestream waar Karlijn Benthem in gesprek gaat met filmmaker Johanneke Dijkstra en kijk mee naar de film Doorgaan, waarmee Johanneke was genomineerd voor IFA's kortfilmcompetitie Noordsterren. Waarom wilde Johanneke deze film maken, welke keuzes heeft ze tijdens het maakproces gemaakt en waarom? Naast filmmaker is Johanneke ook verbonden aan de Proeftuin van Filmhub Noord in Drenthe en Friesland, waarin al doende de vraag van het onderwijs naar filmeducatie beantwoordt wordt. Welke rol speelt Johanneke in de Proeftuinen, welke rol speelt Doorgaan en haar kunstenaarschap en wat bleek de beste filmeducatieve opdracht ooit? 

Aan de slag
De unieke kenmerken van filmeducatie die we in de eerste helft ontdekken, geven we in de tweede helft verder vorm door er Wicked Art Assignments bij te maken, opdrachten die de verbeeldingskracht prikkelen en aansporen tot nieuwe, urgente educatieve en artistieke praktijken. Nadien bundelen we alle opdrachten, voor in jouw rugzak, in letterlijke of figuurlijke zin.

  • Spot op film - workshops cultureel ondernemers