Storyworld

Hét Nederlands museum voor strips, animatie en games opent in december 2019 zijn deuren in het Forum. In het museum zien de leerlingen, hoe een goed beeldverhaal wordt opgebouwd. Er zijn prachtige originele schetsen, storyboards en albumcovers te zien van Nederlandse én internationale kunstenaars. In de animatiestudio gaan de leerlingen zelf aan de slag met de verschillende interactieve installaties, waarbij ze ervaren hoe een goed verhaal wordt gemaakt.
Wanneer je met je klas een bezoek brengt aan Storyworld, krijg je een rondleiding door het museum. Er wordt ingezoomd op het maakproces en de verschillen en overeenkomsten tussen strips, animaties en games. Leerlingen kunnen zelf een stopmotion filmpje maken, op de foto voor het green screen of een mini-game programmeren. 

Voorafgaand aan het bezoek ontvang je een digitale lesfilm voor in de klas. Hierin wordt alvast een introductie op het museumbezoek gegeven en enkele begrippen uitgelegd, zodat leerlingen goed voorbereid aan het museumbezoek beginnen!

  • Cultuurmenu - Storyworld