Ik zoek, ik vind

Later word ik archeoloog! 
Na een ontmoeting met een echte archeoloog weten Kayla en Yvonne het zeker: zij worden later archeoloog! Een archeoloog kan jaren op zoek zijn naar.. dinosaurusbotten, vazen van vijfhonderd jaar oud of een gouden ketting. Schatten die veel waard zijn! Maar soms vinden ze ook jarenlang alleen maar oude spijkers en afval. Wat een spannend beroep!
Archeoloog Jurriën vond allemaal mooie spullen op en in een oude vuilnisbelt. Kun je ook mooie spullen in prullenbakken vinden? Het educatieve project 'Ik zoek, ik vind', van Kayla Awdi en Yvonne Blaauw begint met een les vuilnisbakarcheologie. Kayla en Yvonne kijken met de leerlingen naar wat waardevol is, en wat je weg zou gooien. Kan iets wat een ander weggooit voor jou ook een schat zijn?
Na de les gaat het project verder. Van archeoloog Jurrien mag de klas een kist met gereedschap lenen, zodat ze op onderzoek uit kunnen! Zo puzzelen de leerlingen o.a. hun eigen pasta-saurus, maken grottekeningen en gaan schatten graven in de zandbak. Aan het einde van het educatieve programma (met de keuze uit zes lessen) kan het programma worden afgesloten met een presentatie van de bijzondere vondsten van alle toekomstige archeologen.

  • Cultuurmenu - Ik zoek, ik vind