Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet

Onder deze titel laat kunstenaar Mirjam Offringa kinderen uit de groepen 1&2 van het basis-, maar ook speciaal, onderwijs kijken naar abstracte kunst. Want wat een kunstenaar of fotograaf ziet, wordt niet direct gezien door een ander. Dat geldt ook voor de blik van een kind. Door het venster van een echte fotocamera kijken de kinderen in deze workshop uiteindelijk naar hun eigen kunstwerk.

De workshop is gebaseerd op Mirjam haar fascinatie voor het kunstwerk: 'de Victory Boogie Woogie' van Piet Mondriaan. En daarmee op broninformatie uit boeken als: de 'Victory Boogie Woogie uitgepakt' van Hans Janssen en "de geest in de kunst" van Wassily Kadinsky. Over deze fascinatie heeft Mirjam een lezing mogen geven in the Wallhouse #2 (onderdeel Groninger museum) in Groningen. Daarnaast past ze de huidige toepassingen van het medium fotografie binnen de hedendaagse kunst eveneens toe in deze workshop.
Uiteraard wordt dit niet op deze manier naar de kinderen gecommuniceerd. Op kleuterniveau zal Mirjam de workshop inleiden en begeleiden, met visuele voorbeelden die de kinderen zeer aanspreken.

  • Cultuurmenu - Ik zie, ik zie wat jij niet ziet