Druktemakers

Monoprint is een eenvoudige druktechniek die je zelf als leerkracht leert binnen het project Druk(te)makers! én die je daarna kunt doceren aan je leerlingen.  Om de techniek te leren komt een gastdocent van het Centrum Beeldende Kunst Groningen (CBK Groningen) naar school voor een introductiebijeenkomst en een demonstratie. De gastdocent leert je de mogelijkheden van monoprint en bespreekt het gewenste thema van je les. 

Daarna komt de gastdocent langs in de klas en vertelt aan de leerlingen over kunstenaar Hendrik Nicolaas Werkman, op wiens werk het project is geïnspireerd.
Aan de hand van Werkman’s druksels legt de gastdocent aan een kleine groep de leerlingen, ca. zeven leerlingen, de techniek uit en demonstreert deze. Vervolgens brengen de leerlingen de geleerde techniek in de praktijk. 

Een kist met materialen en een brief met lessuggesties maakt onderdeel uit van het project. Na afloop van de les blijft deze kist een week op school, zodat de docent ook met alle andere leerlingen van de groep praktisch met druktechnieken aan de slag kan. Het CBK heeft het project speciaal ontwikkeld voor de groepen 1 en 2 van het primair onderwijs.

  • Cultuurmenu - Druktemakers