Ontdek de prehistorie

De wereld van de hunebedbouwers

De leerlingen ontdekken tijdens dit programma het verhaal van de hunebedden en de hunebedbouwers. Ze bezoeken het grootste hunebed van Nederland en in het museum staan ze oog in oog met de hunebedbouwers, hun prachtige spullen en mogen ze een prehistorisch hunebed van binnen bekijken.
Tijdens hun bezoek ontrafelen kinderen het mysterie rondom de hunebedden. In het Oertijdpark beleven de leerlingen de prehistorie met alle zintuigen en via de ontdekpaden leren de leerlingen over de ijstijden en zien ze dat overal in Drenthe sporen van de ijstijden te vinden zijn. De leerlingen worden ook zelf even een jager-verzamelaar en ervaren het leven als prehistorische boer. 

Het programma start met een kennismaking over de ijstijden en prehistorie van Drenthe. Er wordt gestart met een korte les en een film. Via beelden wordt duidelijk waarom het Drents Hondsruggebied Unesco Geopark de Hondsrug is geworden.
De programma's van het Hunebedcentrum sluiten aan op de wereld van de leerlingen en de kerndoelen van het onderwijs. Heb je wensen, zodat het programma meer aansluit op de doorgaande leerlijn, dan kun je contact opnemen met de afdeling Educatie.