Culturele Mobiliteit in Groningen en Drenthe

Met het project Culturele Mobiliteit helpen we leerkrachten met het organiseren van het vervoer naar één van de grote musea of erfgoedinstellingen in Groningen of Drenthe. De leerlingen volgen in de gekozen instelling een uitdagend programma, waarin ze kennismaken met professionele kunsten of de historische verhalen van Groningen en Drenthe zonder dat hier hoge kosten aan verbonden zijn. Voor alle leerlingen biedt dit een waardevolle ervaring. In het menu hieronder kun je filteren op provincie en groep. Wil je jouw groep(en) aanmelden? Dat kan via deze knoppen.

Aanmelden Groningen          of     Aanmelden Drenthe

 

Programma's op het niveau van de leerling
De onderwijsprogramma's die vallen binnen Culturele Mobiliteit zijn geschikt voor leerlingen op de basisschool en kunnen vaak lesstof vervangend zijn, omdat ze aansluiten bij de kerndoelen van het ministerie van OCW. Je kunt al deelnemen als je school op minimaal 5 km afstand van de culturele instelling is gevestigd. Het kan zijn dat busritten van verschillende scholen worden gecombineerd.

Coronareglement
Gezien de onzekerheid van het verloop van het coronavirus (COVID-19) kunnen wij niet garanderen dat alle programma's in het schooljaar '20-'21 plaats kunnen vinden. De vastgelegde afspraken zijn hierdoor onder voorbehoud. K&C volgt de richtlijnen van de overheid en het RIVM. Mocht het busvervoer vanwege een pandemie, zoals het huidige COVID-19 virus, niet door kunnen gaan, dan brengen zowel wij als de deelnemende musea, geen kosten bij u in rekening. Voor de voorwaarden van de busreis tijdens Covid-19 verwijzen wij naar de pdf met de Coronareglement Culturele Mobiliteit tijdens corona. 
De volgende instellingen doen dit schooljaar vanwege corona niet mee: Museum Klooster Ter Apel en Vesting Bourtange.

Evaluatieformulier
Na deelname graag het evaluatieformulier Culturele Mobiliteit 2020-2021 invullen.

Financiële Ondersteuning
Culturele Mobiliteit Drenthe wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Drenthe.
Culturele Mobiliteit Groningen wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Groningen en de Groninger gemeenten.