Noordelijke Museumweken 2019

Voor bijzondere musea hoef je niet altijd ver te reizen. Ook in het Noorden van Nederland is genoeg te zien! Helemaal tijdens de Noordelijke Museumweken. 
Van 1 tot en met 30 april 2019 kun je de musea ontdekken. Thema is Verhalen óver verhalen. 
De musea verhalen over schatten, helden en geheimen. Verhalen die het verleden meer tot leven brengen, zorgen voor verwondering, inspireren en een nieuwe kijk geven op soms heel alledaagse zaken.

Jaarverslag

2018 was een jaar met mooie resultaten. K&C heeft tal van scholen kunnen helpen met het cultuuronderwijs, amateurkunstenaars uitgedaagd in één van haar ontwikkelingsprojecten, professionele kunstenaars verbonden aan onze evenementen en gemeenten geholpen met de realisering van kunst op straat.
Met het jaarverslag 2018 leggen wij verantwoording af over onze werkzaamheden en geven wij inzicht in hoe wij uitvoering hebben gegeven aan onze taken. 

Halve finale Freedom Dance Battle

Aanstormend dj-talent strijdt op zaterdag 30 maart 2019 in New Café Image in Assen om een finaleplaats van de Freedom Dance Battle. 
De jonge dj's krijgen elk 20 minuten de tijd om de jury te overtuigen van hun talent. Naast een plek in de finale, strijden de deelnemers ook voor een podiumplaats op het Bevrijdingsfestival in Assen en het Bevrijdingsfestival in Emmen. 

Er zijn in een voorselectie acht dj's geselecteerd voor de Battle: 
- Thyrza
- THYZR
- Mitchel Koning
- Luke Solar
- Da Rico (Rick Drent)
- D Brax
- Bazz
- Parasite 

Doe mee met de Designwedstrijd VET!

Heb jij ideeën hoe we de verbouw en het gebruik van duurzame producten kunnen stimuleren bij de consument en producent d.m.v. kunst en design? 
Heb je ideeën hoe we plastic kunnen verwerken in producten?
Kun jij een handige tool voor in de keuken ontwerpen of heb je een idee hoe we oude vergeten groenten weer populair kunnen maken?
Doe dan mee met de designwedstrijd VET! 
Aanmelden kan tot 2 april 2019. 

Verkoop illustraties Yvonne Brill voor het goede doel

Kinderboekenschrijver en illustrator Yvonne Brill uit Aalden presenteert 13 april 2019 haar 150-ste boek "De cirkel is rond". 
Een jubileum dat de schrijfster viert met een actie voor het goede doel. De 76-jarige Brill heeft Stichting Kunst & Cultuur (K&C) gevraagd 70 van haar illustraties te verkopen. 
De opbrengst doneert Yvonne Brill aan het Jeugdfonds Sport & Cultuur Drenthe. 
De verkoopactie loopt tot en met 7 april 2019 via de webshop van K&C. 

Inschrijving Lang Leve de Muziek Wedstrijd 2019 geopend

Groepen 6 en 7 van het basisonderwijs kunnen zich weer aanmelden voor de Lang Leve de Muziek Wedstrijd 2019.
Dit kan door een filmpje in te sturen van een verrassende muzikale act van anderhalve minuut. Alles mag: van rap tot jodelen en van bodypercussie tot orkest, zolang de hele klas maar meedoet en het plezier er vanaf spat! De inzendingen moeten uiterlijk woensdag 20 maart 2019 binnen zijn. Een deskundige jury bepaalt welke klassen door mogen naar de regionale auditieronde. 

De Geur en Smaak van Drenthe

Wat is de geur en smaak van Drenthe? 
Deze vraag legde K&C voor aan smaak- en geurkunstenaar Philipp Kolmann in het kader van ons 25-jarig jubileum in 2018. 
Het resultaat is een bijzondere jenever, ambachtelijk gestookt van ingrediënten die typerend zijn voor Drenthe gedurende de periode van de turfafgravingen: boekweit, aardappelen en de jeneverstruik. 
Op donderdag 14 februari 2019 werd het bijzondere drankje gepresenteerd.

K&C zoekt een stagiair(e) Marketing & Communicatie

De medewerkers van Stichting Kunst & Cultuur (K&C) organiseren jaarlijks verschillende evenementen. Voor kinderen, jongeren, maar ook senioren. We hebben activiteiten op het gebied van popmuziek, beeldende kunst en dans. Daarnaast helpen wij scholen in Drenthe en Groningen met het geven van cultuuronderwijs en geven wij adviezen aan kunstenaars en organisaties. Een superleuke plek dus om te werken en te leren. Er gebeurt altijd wel iets.

Pagina's

Abonneren op Kunst & Cultuur RSS