Coachingstraject Popsport toch van start

Het coachingstraject Popsport voor jonge muzikanten in Drenthe kan, ondanks de coronacrisis, toch van start.
Stichting Kunst & Cultuur is er in geslaagd voor de acht deelnemende acts een online programma samen te stellen.
Zaterdag 4 april start het traject met een online-workshop van Niels Knelis Meijer van Clash van SPOT/Oosterpoort. Zijn workshop gaat over het gebruik van sociale media. 

Aan het talentontwikkelingstraject doen twee singer-songwriters, twee bands en vier rappers mee. Het gaat om:

Online muzikaal lesmateriaal

Als leerkracht van het primair onderwijs op zoek naar online muzikaal lesmateriaal? In de online wereld is op dit moment heel veel te vinden. 
Wij hebben een aantal overzichtelijk op een rijtje gezet. Van losse lessen tot lespakketten. Naast muzieklessen hebben wij ook een aantal concerten en ander muzikaal vermaak opgenomen in het overzicht.

Klik hier om het overzicht te bekijken.

Maatregelen K&C inzake corona

K&C neemt de oproep van het kabinet en RIVM serieus inzake het coronavirus. Dit betekent dat onze medewerkers tot en met 28 april 2020 thuis werken en dat alle evenementen en bijeenkomsten in maart, april en mei zijn afgelast.

Alle medewerkers zijn bereikbaar per mail, de adressen kun je vinden onder het kopje contact (bovenaan deze pagina).
Via ons hoofdnummer 0592-336999 zijn wij telefonisch beperkt bereikbaar.
Op het antwoordapparaat wordt wel een 06-nummer gecommuniceerd voor vragen. 

 

Energizers voor thuis

Energizers worden in het onderwijs vaak gebruikt tussen twee verschillende lessen of als afsluiting van de dag. Maar ze zijn ook super leuk voor volwassenen. In deze tijd van thuislessen en thuiswerken bieden wij de komende weken acht energizers om thuis te oefenen. Alleen of met het gezin. Op die manier stimuleren wij niet alleen jouw creatieve hersenhelft, maar zorgen we ook voor een beetje lol.

In energizer 1 gaan we 'Pen Drummen' met slagwerker Peter Deiman. 
Bekijk het filmpje op YouTube.

Corona-proof; Online culturele activiteiten

Thuis met de kinderen? Als leerkracht op zoek naar culturele online activiteiten? Als volwassene of senior op zoek naar een leuke culturele uitdaging voor thuis. Online is heel veel te vinden. 

Wij hebben per kunstdiscipline alvast een paar leuke activiteiten op een rijtje gezet.
Van lesmateriaal tot een virtueel museum.
En van gratis voorstellingen tot stoelyoga.

Klik hier om het overzicht te bekijken.

Zeven Drentse kunstwerken in Canon

De voormalige Rijksluchtvaartschool in Eelde, Nationaal Monument Westerbork, Broken Circle and Spiral Hill in Emmen, De Sluiswachter in Zandpol, Velden van Nevel in Hoogeveen, Kapkar/BB-N34 in Borger en Mannes in Assen zijn opgenomen in de top 100 van de naoorlogse Kunst in de Openbare Ruimte. Dit heeft BK-informatie, het vakblad voor beeldende kunstenaars, bekend gemaakt. De genoemde kunstwerken worden gerekend tot de meest betekenisvolle van Drenthe. 

Vogels prikvilten

Net echt, de pimpelmees op de foto... En u kunt dit ook maken! Met merinowol en een prikviltnaald creëert u de prachtigste 3D figuren. Wilt u weten hoe u dat doet?

Kom een middag prikvilten en ontwerp de mooiste vogels, dieren en voorwerpen.

Insta-video-walk

Tijdens de kunstmanifestatie Into Nature organiseren wij een Insta-video-walk, een wandeling voor mensen die regelmatig filmpjes maken voor Instagram of Facebook.
Gepassioneerde smartphone fotografen en videomakers met een liefde voor kunst en natuur zijn welkom om de kunstwerken op film vast te leggen. Met een geselecteerde groep wordt een wandeling gemaakt in het Bargerveen rond de kunstwerken van (inter)nationale kunstenaars.

Skik

De eerste cd van de Drentstalige band Skik, simpelweg Skik genaamd, kwam uit in 1995. Dit jaar is het 25 jaar geleden dat dit album verscheen.
De band wist onder leiding van Daniël Lohues landelijk te scoren met muziek in de streektaal. De cd, met nummers als Dreuge worst, betonpaolties en Ik heb wel 's zo'n dag, staat centraal tijdens een presentatie van Drentse muzikanten, visual artiesten en theatermakers . Een eerbetoon aan de ontwapenende dialectpop van Daniel Lohues en de andere mannen van Skik.

Pagina's

Abonneren op Stichting Kunst & Cultuur RSS