Nieuwe ronde regeling popvoucher Drenthe

De regeling Popvoucher van de provincie Drenthe gaat haar tweede jaar in. Dit betekent dat de provincie Drenthe opnieuw geld beschikbaar stelt voor jongeren die een impuls willen geven aan hun popact. Jongeren tot 28 jaar kunnen 500 euro aanvragen om een masterclass of workshop te volgen, samen te werken met een producer, een coach in te huren of een videoclip te bekostigen. Neem contact op met Jan, onze adviseur popmuziek, als je gebruik wilt maken van de regeling. 

Culturele Mobiliteit Groningen volgeboekt

Iedere Groningse basisschoolleerling zou de kans moeten krijgen om kennis maken met één of meerdere musea of erfgoedinstellingen in de provincie. Om dit te realiseren is drie jaar geleden het project Culturele Mobiliteit in het leven geroepen, met subsidie van de provincie en gemeenten in Groningen. De afgelopen jaren werd er al flink gebruik van gemaakt, maar voor het eerst is het project al bij aanvang van het schooljaar geheel volgeboekt. 

Resultaten ontwerpwedstrijd VET!

Een burger met meelwormen die ons piepschuim hebben gegeten, een innovatieve messenslijper, een zaadzak, maar ook een verantwoorde frikandel van 'biologisch mannenvlees en naakte haver', een duurzaam theecafé en een jurk van melkverpakkingen. Vijftien ontwerpers hebben een duurzaam ontwerp of product ingestuurd voor de wedstrijd 'VET!, voedsel in de 21ste eeuw'. De ontwerpers presenteren hun creaties op 21 en 22 september tijdens het gratis toegankelijke Smaakmakersfestival in De Wijk. Zowel het festivalpubliek als een jury wijst een winnaar aan die een geldbedrag krijgt. 

Appleknockers Knockhouse

Het Cuby &  The Blizzards album Appleknockers Flophouse is op 26 september 2019 onderwerp van een muzikale en theatrale productie in café Hofsteenge in Grolloo. K&C en Gerhardt Heusinkveld brengen met tal van Drentse artiesten op de sterfdag van Harry Muskee een ode aan de meester, het album en de band. Het is dit jaar 50 jaar geleden dat het spraakmakende bluesalbum verscheen.

Visie, Verbinding, Verbeelding

Vijf schoolleiders uit Groningen en Drenthe hebben vorig schooljaar deelgenomen aan de pilot van het professionaliseringstraject Visie, Verbinding, Verbeelding. Dit traject, georganiseerd door K&C en Hanny van Schijndel van de schoolleidersopleiding van NHL Stenden, coacht schooldirecteuren en bestuurders bij de ontwikkeling van een integrale visie op cultuuronderwijs. 

Symfonica in D

Kinderen en jongeren die een klassiek instrument bespelen kunnen in november meespelen in het grootste pop-up jeugdorkest van Drenthe. Zowel strijkers, blazers als slagwerkers zijn welkom. Om mee te kunnen doen moet je als deelnemer vooraf een aantal stukken repeteren. De bladmuziek hiervoor krijgen je na aanmelding toegestuurd. Aanmelden kan via www.symfonicaind.nl

Appleknockers Flophouse

Een muzikale voorstelling 
Het Cuby & The Blizzards album Appleknockers Flophouse is donderdag 26 september onderwerp van een muzikale voorstelling in café Hofsteenge in Grolloo. Theatermakers van Garage TDI, Puellae Strijkkwartet, de band Easterfield, DAF Assen en diverse vocalisten en musici geven een muzikale en theatrale presentatie van het album. Het is dit jaar 50 jaar geleden dat het bluesalbum verscheen.

Dit zijn de winnaars van de Drentse cultuurprijzen

De Drentse Talentprijs Cultuur is dit jaar voor kunstenaar Anne-Will Lufting uit Nieuw-Amsterdam. Anne-Will Lufting kreeg de prijs voor haar bijzondere, gevouwen kunstwerken. Stichting Gedeelde Verhalen is winnaar van en de Drentse Anjer Prijs 2019. De stichting maakt historische theaterproducties in Drenthe en Groningen en levert een belangrijke bijdrage aan cultureel Drenthe. 

Halve finale Freedom Dance Battle

Aanstormend dj-talent strijdt op zaterdag 30 maart 2019 in New Café Image in Assen om een finaleplaats van de Freedom Dance Battle. 
De jonge dj's krijgen elk 20 minuten de tijd om de jury te overtuigen van hun talent. Naast een plek in de finale, strijden de deelnemers ook voor een podiumplaats op het Bevrijdingsfestival in Assen en het Bevrijdingsfestival in Emmen. 

Er zijn in een voorselectie acht dj's geselecteerd voor de Battle: 
- Thyrza
- THYZR
- Mitchel Koning
- Luke Solar
- Da Rico (Rick Drent)
- D Brax
- Bazz
- Parasite 

Doe mee met de Designwedstrijd VET!

Heb jij ideeën hoe we de verbouw en het gebruik van duurzame producten kunnen stimuleren bij de consument en producent d.m.v. kunst en design? 
Heb je ideeën hoe we plastic kunnen verwerken in producten?
Kun jij een handige tool voor in de keuken ontwerpen of heb je een idee hoe we oude vergeten groenten weer populair kunnen maken?
Doe dan mee met de designwedstrijd VET! 
Aanmelden kan tot 11 april 2019. 

Pagina's

Abonneren op Stichting Kunst & Cultuur RSS