• Dame bekijkt de zwaluwenmobile - Foto Kim Stellingwerf

Zwaluwen vliegen uit

Categorie: 
Kunstbeoefening

Jong en oud hebben afgelopen maanden in Havelte en Hoogeveen samengewerkt in het kunstproject Vlieg zwaluw, vlieg! Kinderen uit groep 6 en 7 decoreerden één kant van een houten zwaluw en een oudere medebewoner versierde daarna de andere kant. Alle zwaluwen zijn samengebracht in een grote mobile die in het dorp wordt tentoongesteld. Ook deelden de kinderen en senioren in een brief of tekening herinneringen aan de zwaluwtijd, de tijd van het voorjaar richting de zomer. 

In Hoogeveen is de kleurrijke mobile op 4 september 2021 onthuld tijdens Kunstwark in 't Park. Kinderen uit de groepen 6 en 7 van Ssbo de Carrousel in de wijk Wolfsbos hebben de vogels samen met oudere Hoogeveners gedecoreerd. Het project kwam tot stand in samenwerking met het ouderenwerk van Stichting Welzijnswerk Hoogeveen. In najaar 2021 en voorjaar 2022 volgen in Hoogeveen vier kunstzinnige en creatieve workshops rondom het thema 'zwaluw'. 

De foto's van de onthulling van de mobile in Hoogeveen zijn gemaakt door Kim Stellingwerf van RTV Drenthe.

Havelte nam dankzij financiële steun van de gemeente Westerveld en provincie Drenthe als eerste dorp deel aan het thuiskunst project. Dertig leerlingen uit groep 7 van OBS De Bosrank versierden samen met dertig oudere dorpsbewoners de zaluwen. De zwaluwenmobile en de tentoonstelling van de tekeningen en verhalen rondom de zwaluwen wordt onthuld op donderdagmiddag 23 september 2021 bij Dorpshuis De Veldkei. Alle geïnteresseerden zijn van harte welkom.

Gemeenten die ook belangstelling hebben voor het project kunnen contact opnemen met Marjan Oostmeijer / 0592 - 336 999.

Vlieg zwaluw, vlieg! is onderdeel van het sociaal-cultureel project Gekleurd Grijs, met als doel om senioren in Drenthe te stimuleren deel te nemen aan kunstzinnige en creatieve activiteiten. 

Gekleurd Grijs