• Zomerzinnen - Turks fruit

Zomerzinnen

Categorie: 
Evenementen

Het literatuur- en muziekfestival Zomerzinnen is dit jaar op 22 juni 2019. Net als vorig jaar vindt Zomerzinnen dit jaar op en rond De Brink in Dwingeloo plaats. Het thema van de dertiende editie van het festival is 'over de grens'. 

De winnaar van de Libris Literatuur Prijs 2019, Rob van Essen, is vastgelegd, maar ook Rosita Steenbeek (Wie is mijn naaste?) en Tessa de Loo (De tweeling). Naast deze schrijvers zijn meer dan dertig andere schrijvers, dichters en muzikanten aanwezig, soms zijn ze landelijk bekend, anderen genieten regionale faam.
Een aantal namen: Bert Wagendorp en de nieuwe Dichter des Vaderlands Tsead Bruinja. Maar ook Rosa da Silva, Chris Canter, Tieme Woldman, Abel Darwinkel, Helmert Woudenberg, Jeroen Zijlstra en Tjitske Jansen. 

Muziek
Naast literatuur is er ook een rol weggelegd voor muziek. Erik van Muiswinkel is aanwezig met zijn nieuwe programma 'Buigt allen mee voor Drs. P!'. Van Muiswinkel brengt in dit programma een ode aan Heinz Polzer waarin het leven, de liedjes en de verhalen van Drs. P samenkomen. 

Erna Sassen
Erna Sassen, bekend van Medisch Centrum West, is een gerespecteerd jeugdboekenschrijver. Zij wordt geïnterviewd door Quinte Hoek en Alisa Bos van het Dr. Nassau College uit Beilen. 

Rondetafelgesprek
Zaterdagavond 22 juni wordt er onder leiding van Annette Timmer gesproken over het bewerken, hertalen en vertalen van literatuur. Aan tafel zitten toneelschrijver Sophie Kassies, neerlandicus Michelle van Dijk en Jan Rot, meester van de cover. 

Turks fruit
Sophie Kassies maakte van de bestseller Turks Fruit (1969) een hedendaagse theaterversie. Nog voor de première zorgde de tekst voor discussie in de media en op Twitter over vermeende verminking van Wolkers' werk. De voorstelling werd echter door pers en publiek met groot enthousiasme ontvangen. 

Commissaris van de Koning Jetta Klijnsma zal het festival 22 juni openen.
Meer informatie; www.zomerzinnen.nl