• Wurdspoken

Wurdspøken

Categorie: 
Kunstbeoefening

Vijftien rap- en hiphop-artiesten uit Noord- en Oost-Nederland starten in 2021 met het project Wurdspøken. Dit project moedigt de deelnemers aan om hun streektaal, straattaal of dialect te gebruiken in nieuwe songs. Ze worden daarbij ondersteund door professionals die bekend zijn met schrijfvaardigheid en meertaligheid. 

De vijftien talenten ontmoeten elkaar tijdens vier tweedaagse co-writing camps en werken samen aan een mixtape. De co-writing camps vinden plaats in Beatbox Zwolle, Neushoorn Leeuwarden, Het Podium Hoogeveen en in Dru-Industriepark Ulft. De deelnemers worden tijdens de co-writing camps begeleid door coaches zoals hiphop-artiesten Rico & Kubus en hiphoponderzoeker Aafje de Roest. 

Mixtape en exclusieve liveshow
Door de artiesten wordt gewerkt aan mixtape die zo'n 20 songs moet bevatten. Deze worden zowel digitaal als op cassette gereleased.
In maart vertalen de artiesten hun opgenomen songs naar een exclusieve liveshow. Deze is in 2021 op minstens twaalf verschillende poppodia en festivals in Noord- en Oost-Nederland te zien. 

Deelnemers aan Wurdspøken zijn: 

  • Friesland: Arie, Faske, en Alexander Moto
  • Groningen: Steeby, Obey Reilly, QBeast
  • Drenthe: christopher404, Bas Colenbrander, Jooz
  • Overijssel: Babs, Agii Fire Flame, JpegJoey
  • Gelderland: Zowo, Paypie, Jeetje

Wurdspøken komt mede tot stand door ondersteuning van de Proeftuin Meertaligheid van We The North en Fonds21.

Website Wurdspoken