• Wroeten

Wroeten naar verhalen uit het verleden

Categorie: 
Kunstbeoefening

In het verleden van Drenthe liggen allerlei mooie en spannende verhalen. Sommige zijn in de vergetelheid geraakt. Delia Bremer en K&C willen een aantal verhalen uit de schaduw halen door kunstenaars, popmuzikanten, dansers en dichters te stimuleren ze bekend te maken. Dit kan mogelijk leiden tot een lied over het leven van verzetsstrijder Thijs Drupsteen uit Diever of een dans over de beroving van grootgrondbezitter Magreet Moret-Wessels Boer uit De Schiphorst. Het project begint in januari en loopt tot de zomer van 2021. 

Volgens initiatiefnemer Delia Bremer is het Drentse verleden een inspiratiebron voor kunstenaars: "In het verleden van Drenthe liggen veel vergeten verhalen en elke gemeente heeft zo haar eigen geschiedenis. Door te wroeten willen we graag deze vergeten verhalen naar het nu brengen." 

Enkele verhalen, zoals dat van de Princes van Zweeloo en Hendrikje Doelen uit De Wolden worden op de website van K&C aangeboden.

Daarnaast worden kunstenaars uitgedaagd om ook zelf in het verleden van hun gemeente te wroeten. Drentse kunstenaars en muzikanten die mee willen doen aan het project kunnen tot 11 januari 2021 een kort projectvoorstel insturen. 
Klik hier voor meer projectinformatie.

Wroeten is een project dat georganiseerd wordt in het kader van Poplab Drenthe en is mogelijk dankzij financiële ondersteuning van de provincie Drenthe en VSBfonds.