• Write now

Write Now! zoekt jong schrijftalent

Categorie: 
Kunstbeoefening

Tot 1 april 2019 kun je, als je tussen de 15 en 25 jaar oud bent, je teksten weer insturen voor de schrijfwedstrijd Write Now! 
Je maakt kan om een felbegeerde plek in de finale en vergroot zo je kans op een nationaal podium. 

Meedoen 
Write Now! is de grootste wedstrijd voor jong schrijftalent van 15 tot en met 24 jaar uit Nederland en Vlaanderen. Alle genres – verhalen, gedichten, columns, geschreven spoken word, scenario's of songteksten – zijn toegestaan. Teksten insturen kan tot en met 31 maart 2019 via writenow.nu

Voorronden en finale 
Na de deadline worden alle deelnemers ingedeeld bij tien regionale voorronden, die in april en mei plaatsvinden. Om je schrijfvaardigheden verder te ontwikkelen, kun je een gratis workshop van een jonge schrijver volgen. Per voorronde zijn er drie prijzen te vergeven, namelijk € 250,-, € 125,- of € 75,- aan boekenbonnen. Wie één van de voorronden wint, verwerft bovendien een plek in de finale op 30 juni in Rotterdam. 

Prijzenpakket 
De hoofdprijs van Write Now! 2019 bestaat uit een MacBook, een schrijfopleiding bij de Schrijversacademie of Creatief Schrijven, een publicatie en optredens bij Geen Daden Maar Woorden Festival en Tilt Festival. De tweedeprijswinnaar ontvangt een iPad en de derdeprijswinnaar een boekenpakket. De tweede en derde prijs bestaan verder uit een schrijfworkshop en een coachingsgesprek met een redacteur. 

Successen 
Deelnemers en winnaars van Write Now! worden geregeld opgemerkt door landelijke uitgeverijen en programmeurs van literaire evenementen. De wedstrijd bracht auteurs voort als Marijn Sikken, Lize Spit, Maartje Wortel en Niña Weijers, van wie de boeken de afgelopen jaren allen een plek innamen op de longlist van de Libris Literatuur Prijs. Bekijk de Wall of Fame op de website voor een overzicht van alle succesvolle oud-winnaars.