• Mark & Jeska van lab4wonderkracht
  • Mark & Jeska van lab4wonderkracht

Workshop We maken d'r soep van (VOL!)

Categorie: 
Onderwijs

Jeska Aasman en Mark Wester van lab4verwonderkracht organiseren op donderdag 19 november 2020 de workshop We maken d'r soep van. De workshop gaat over over flow, tijd en nieuwsgierigheid en maakt deel uit van het Dossier Creativiteit van K&C. Leerkrachten, cultuurcoördinatoren, directies en cultuurprofessionals die werken in en rond het primair onderwijs in Groningen en Drenthe zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen.

Over de workshop
Hoe creëer je een nieuwsgierig klimaat in je klas en wat is flow? In deze interactieve workshop ga je aan de slag met drie ingrediënten: flow, nieuwsgierigheid en tijd. Welk effect hebben ze op jouw eigen creativiteit? En welk effect op de kinderen in je groep? Hoe kun je ze inzetten bij het vakoverstijgend werken?
We leren ze kennen, proberen ze uit en spelen er mee. Via de weg van nieuwsgierigheid dagen we je uit om vakoverstijgend te denken en de creativiteit te prikkelen. We werken daarvoor in mini-lab's. We duiken de theorie rondom flow en nieuwsgierigheid in en bekijken 'de kracht van het verstoren' tijdens een les. En last but not least: hoe stel je tijdens dit hele proces eigenlijk vragen die je kinderen prikkelen tot onderzoek?

Praktische informatie
Datum: donderdag 19 november 2020. De workshop wordt die middag 2 keer aangeboden, van 15:00 tot 16:15 uur of van 16:30 tot 17:45 uur.
Locatie: Stadslab Groningen, Suikerlaan 15.
Kosten: Deelname is gratis. 
Corona: Met de keuze van de locatie en de organisatie van de workshop wordt rekening gehouden met de geldende coronamaatregelen. Heb je je aangemeld maar voel je je niet lekker, meld je dan af en blijf thuis.

Bekijk voor meer informatie de webpagina.