Wij zoeken een Teamleider Participatie

Categorie: 
Pers & Media

Onze collega heeft een stap in zijn carrière gezet. Daarom zijn  wij op zoek naar een nieuwe Teamleider Participatie voor 21,6 uur per week (60%). Ingangsdatum: uiterlijk 1 januari 2023.

K&C is een creatieve, informele en bruisende organisatie met collega's die een hart hebben voor kunst en cultuur. Wij vinden dat iedereen moet kunnen deelnemen aan culturele activiteiten. Cultuur verbindt mensen, zorgt voor plezier en creativiteit en biedt steeds vaker antwoorden op maatschappelijke vraagstukken. Zowel in het onderwijs als in de vrije tijd ondersteunen wij docenten en culturele partners om kunst en cultuur voor iedereen toegankelijk te maken. Ook organiseren wij zelf verschillende evenementen. We zien onszelf als een lerende organisatie en zijn continu in ontwikkeling. Diversiteit en inclusie zijn speerpunten in ons beleid. Onze deuren staan nadrukkelijk open voor iedereen.

Participatie
De medewerkers van de afdeling participatie ondersteunen iedereen met vragen op het gebied van de kunsten. Zij werken onder andere aan talentontwikkelingstrajecten, stimuleren de samenwerking tussen partners in verschillende kunstdisciplines en delen hun kennis. De medewerkers geven advies, maar organiseren ook zelf projecten.

Wat ga je als Teamleider Participatie doen?
Als Teamleider Participatie ben je onderdeel van het inhoudelijk management van K&C. Je geeft leiding aan negen adviseurs en projectmedewerkers. Vanuit je leidinggevende rol coach, motiveer en instrueer je de medewerkers waar nodig. Je zorgt voor een juiste bezetting op de projecten en afdeling en een goede werkverdeling. Je signaleert de ontwikkelbehoefte binnen je team en voert volgens een cyclus functioneringsgesprekken. 
Je draagt ook bij aan de ontwikkeling en voorbereiding van het strategisch beleid van de organisatie en weet dit te vertalen naar specifieke doelstellingen voor het team. Je signaleert ontwikkelingen op het vakgebied (talentontwikkeling, amateurkunstondersteuning, verbinding met zowel het sociaal domein als professionele kunsten) en stelt beleidsplannen en rapportages op. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het behalen van financiële doelstellingen en het bewaken van budgetten. Tot slot vertegenwoordig, initieer en onderhoud je netwerken op provinciaal en landelijk niveau. 

Functie-eisen
Profiel:
- Academisch werk- en denkniveau
- Enige jaren ervaring op managementniveau
- Kennis en affiniteit met de cultuursector
- Kennis van politieke verhoudingen, subsidierelaties en het bestuurlijk proces
- Kennis van managementtechnieken, organisatie-, personeels- financieel en kwaliteitsbeleid
- Goede sociale vaardigheden
- Leiderschapskwaliteiten
- Goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden voor het vertalen van beleidsplannen en het onderhouden van contacten met in- en externe contactpersonen. 

Arbeidsvoorwaarden
We bieden je in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar. Als het van beide kanten goed bevalt, dan wordt het contract verlengd. (Het is bij ons gebruikelijk dat iedereen drie keer een tijdelijk contract krijgt alvorens we overgaan tot een vaste aanstelling).
Wij hanteren de arbeidsvoorwaarden en salariëring uit de cao Sociaal Werk. Afhankelijk van jouw kennis en ervaring word je ingeschaald in schaal 12 van de cao. Dat betekent een salaris tussen € 3.770- en € 5.946,- bij een fulltime aanstelling. 
Naast een goed salaris hebben we ook goede secundaire arbeidsvoorwaarden met ander andere een pensioenregeling, een individueel keuzebudget en opleidingsmogelijkheden via het loopbaanbudget. We werken met een 36-urige werkweek en een jaarurensystematiek. In de praktijk betekent dit dat je in de schoolvakanties vrij bent.

Informatie
Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Marieke Vegt via 0592 - 33 69 10 of via mariekev@kunstencultuur.nl
Heb je interesse? Stuur je motivatie uiterlijk 2 oktober a.s. naar info@kunstencultuur.nl onder vermelding van 'Sollicitatie teamleider Participatie'. Op maandag 10 oktober 2022 vinden de gesprekken plaats.