• Coby Bos - nieuwe projecten K&C

Wij wensen je een goed nieuwjaar

2021 ligt als een onbeschreven blad voor ons. Door corona is het culturele leven weliswaar opnieuw stil komen te liggen, maar dat weerhoudt ons er niet van om nieuwe plannen te maken. Alle medewerkers van K&C staan klaar om de amateurkunst en professionele kunst in het nieuwe jaar te ondersteunen met al hun plannen en in 2021 starten we zelf ook weer een aantal nieuwe projecten. 

We noemen het beeldende kunstproject Push/Pull/Present en Tekenaars in Drenthe.
Op het gebied van Popmuziek gaan we Wroeten in Drentse historische verhalen en we gaan op 5 mei samen met het ICO een podium voor poptalent creëren.
De augmented reality tentoonstelling Grenzkultur gaat reizen door Nederland en Duitsland.
We starten de pilot filmeducatie op tien basisscholen in de provincie Groningen en organiseren een Inspiratiecafé voor docenten in het VO met onder andere filmmaker Martin Koolhoven. Ook verschijnen er twee publicaties voor het onderwijs onder de naam Een Reis maken en Boven op de Toren.
Op het gebied van klassieke muziek bieden we kinderen en jongeren het evenement Symfonica in D en de urban sector laat van zich horen tijdens de release van het album en de presentatie van de documentaire Drenthe Represente.
Het jaar start met de tentoonstelling Overgave in ons gebouw in Assen. We gaan ervan uit dat je die vanaf februari kunt bezoeken. 

Heb je zelf evenementen die een groot publiek verdienen dan plaatsen we ze graag in ons festivaloverzicht.