• Genomineerden Talentprijs Cultuur 2020
  • Genomineerden Talentprijs Cultuur 2020
  • Genomineerden Talentprijs Cultuur 2020

Wie wint de Drentse Talentprijs Cultuur?

Categorie: 
Kunstbeoefening

De Drentse Talentprijs Cultuur wordt op donderdag 3 december uitgereikt. Genomineerd voor de Talentprijs zijn celliste Mare Keja uit Anderen, singer-songwriter Hannah Mae uit Weerdinge en schrijver Richard Zuiderveld uit Emmen.

Nadat de prijsuitreiking drie keer moest worden afgelast, vanwege het coronavirus, heeft Stichting Kunst & Cultuur besloten alle genomineerden een feestelijk bezoek te brengen. Directeur Marieke Vegt komt niet met lege handen. Twee genomineerden krijgen in ieder geval 500 euro. De winnaar zelfs 2.500 euro en een kunstwerk van Els Mondt. 

De genomineerden
Mare Keja won vorig jaar de landelijke finale van het Prinses Christina Concours in de leeftijdscategorie 12 t/m 14 jaar. Mare is toegelaten tot de Jong Talent Klas van het Prins Claus Conservatorium en wil professioneel celliste worden.
Hannah Mae viel in 2019 zowel solo als met band op. Haar single Back to you werd Topsong bij Radio 2. Hannah werd tijdens het Popgala Noord uitgeroepen tot 'Beste talent Noord-Nederland'.
Schrijver Richard Zuiderveld weet jongeren in zijn boeken 'Vet Oud' te interesseren voor de Nederlandse geschiedenis. In 2019 schreef hij naast een boek ook de tekst voor de theaterproductie "Zoo Mooi!" over Aleid Rensen en de oude dierentuin van Emmen. 

De Drentse Talentprijs Cultuur wordt voor de tiende keer uitgereikt. Eerdere prijswinnaars waren actrice Rosa da Silva, illustratrice Marloes de Vries en het folkduo Tangarine.