• Week van het Nederlands poptalent

Week van het Nederlands Poptalent

Categorie: 
Kunstbeoefening

Tot en met 29 november vindt de Week van het Nederlands Poptalent plaats. Dit betekent dat zowel popkoepels als media in Nederland poptalent in de spotlight zetten. Ook is een programma samengesteld met een focus op talentontwikkeling en jonge makers. Zo worden op 22, 23 en 24 november meer dan veertig crash courses, panelgesprekken, inspiratiesessies en showcases (live) uitgezonden via vijf kanalen op muziekplatform EnterNoMansLand.nl. Het programma biedt een interactie met 130 artiesten, muziekprofessionals en beleidsmakers via live Q&A's, een-op-eensessies en chat. 

Muzikantendag
Op 27 november vindt de Muzikantendag plaats. Dit dag is zowel online als live te volgen. Online vinden meer dan 900 demospreekuren plaats en zijn er verschillende panels en colleges bij te wonen. Een selecte groep kan de Melkweg in Amsterdam bezoeken om het programma live bij te wonen.

Op zondag 28 november staat de Melkweg in het teken van creatieve makers en grensverleggers. Maandag 29 november staan de huidige en nieuwe makers van Paradiso Melkweg Productiehuis centraal met verschillende optredens. 

Talentvolle acts
Door alle veertien provinciale popkoepels worden deze week talentvolle acts naar voren geschoven. Het zijn veelbelovende acts die extra aandacht verdienen in de Week van het Nederlands Poptalent. Een aantal van deze talenten zijn ook te horen op NPO 3FM en KINK. Tot slot worden er op zaterdag 27 november vanaf 18:00 uur 15 online showcases van de door popkoepels in de spotlight gezette acts online geplaatst.