• Kunstenaar Judith Schmidt bij Dorpshuis De Veldkei
  • Logo Vlieg zwaluw, vlieg!

Vlieg zwaluw, vlieg!

Negentig kleurrijke zwaluwen moeten de komende weken verschijnen voor de ramen van senioren in Havelte. Het is een idee van kunstenaar Judith Schmidt in het kader van ons project Gekleurd Grijs. Doel is om senioren en kinderen in een kunstproject met elkaar te verbinden. 

De kunstenaar levert de houten zwaluwen af bij OBS De Bosrank, waarna de kinderen van groep 7 één kant van de zwaluw versieren. Daarna worden de zwaluwen bezorgd bij senioren in het dorp die de achterkant voorzien van een decoratie met verf, stof of ander materiaal. De ouderen ontvangen bij de zwaluw een creatief pakket, waarmee ze direct aan de slag kunnen. 

De zwaluwen staan symbool voor een nieuw begin en zijn een teken van hoop en geluk in coronatijd. Bij de zwaluw ontvangen de senioren ook een brief met een gedicht of een tekening van een leerling van OBS De Bosrank. De kinderen vragen de ouderen een herinnering uit hun kindertijd te delen. Een herinnering aan de zwaluwtijd in hun jeugd, de tijd van het voorjaar richting de zomer. Alle zwaluwen worden in mei samengebracht in een grote mobile die samen met de brieven in het dorpshuis wordt tentoongesteld. 

Klik hier voor meer informatie over dit thuiskunst project.