Vervolg Creatieve Vouchers Groningen

Categorie: 
Kunstbeoefening

De regeling Creatieve Vouchers Groningen krijgt een vervolg. Na een succesvol eerste jaar kunnen in 2020 nog meer MKB'ers die samen willen werken met de creatieve industrie bij de ontwikkeling of innovatie van een product, dienst of de organisatie gebruik maken van de regeling. Afgelopen jaar zijn, dankzij de Creatieve Vouchers, verschillende creatieve ondernemers betrokken geweest bij het maken van een product of het verfraaien van een pand. 

Zo heeft VOS Interieur B.V. uit Groningen designer Menno Drent kunnen inschakelen voor het ontwikkelen van een systeem waarbij de verschillende onderdelen samengevoegd kunnen worden tot meubels en accessoires. Het prototype is straks beschikbaar voor de consument.

Het Groningse bedrijf Bureau Buitendienst heeft zichzelf als doel gesteld onbekende plekken in de binnenstad van Groningen zichtbaar en levendig te maken voor jong en oud. Zij hebben ruimtelijk vormgever Caroline van der Meent gevraagd minigolfbanen te ontwerpen voor vijf locaties in de binnenstad van Groningen. Tijdens het festival Let's Gro kon jong en oud op de locaties minigolf spelen.

De marketeers van Marketank hebben voor chocoladebar Chocworld Groningen het project '50 shades of chocolate' ontwikkeld. In dit project is een chocoladeschilderij gemaakt en een evenement georganiseerd met een explosie van chocolade en hiphop. Dit alles is vastgelegd op film.

De muren van Baxbier zijn beschilderd door illustratieduo VAAF, bestaande uit Jonna Bo Lammers en Lotte Masker. 

Fitgaaf maakte gebruik van de regeling Creatieve Vouchers Groningen om een creatieve samenwerking met Michel Wijninga en Sharon Uitendaal aan te gaan. Zij maakten een video om kinderen te stimuleren om gezonde keuzes te maken. Bekijk de video op YouTube.

Dankzij de Creatieve Vouchers Groningen wordt de helft van het honorarium van de ontwerper door de provincie Groningen vergoed tot een maximum van 5.000 euro. Daarbij is een voorwaarde dat het uurtarief voor de creatief ondernemer volgens de zogenaamde Fair Practice Code wordt betaald.

De provincie Groningen wil de band tussen het MKB en de lokale creatieve sector met de creatieve vouchers Groningen verstevigen en samenwerkingen tussen beide sectoren laagdrempeliger maken. Het ondernemerschap van de creatieve industrie wordt met de regeling bevorderd.

Meer informatie over de regeling Creatieve Vouchers Groningen vind je hier op onze website.