• Verkoop kunstwerken Yvonne Bril

Verkoop illustraties Yvonne Brill voor het goede doel

Categorie: 
Onderwijs

Kinderboekenschrijver en illustrator Yvonne Brill uit Aalden presenteert 13 april 2019 haar 150-ste boek "De cirkel is rond". 

Een jubileum dat de schrijfster viert met een actie voor het goede doel. De 76-jarige Brill heeft Stichting Kunst & Cultuur (K&C) gevraagd 70 van haar illustraties te verkopen. 
De opbrengst doneert Yvonne Brill aan het Jeugdfonds Sport & Cultuur Drenthe. 
De verkoopactie loopt tot en met 7 april 2019 via de webshop van K&C.

Yvonne Brill heeft alle illustraties uit haar verhalenbundel "De cirkel is rond" en alle kleurrijke tekeningen uit het kinderboek "Marc en Maaike en de gestolen hond" beschikbaar gesteld, evenals een aantal tekeningen uit "Kabouter wijsneus" en uit één van de Bianca boeken. De werken worden aangeboden met lijst en de prijzen variëren van 50 tot 100 euro. Onder de werken zitten achttien pentekeningen.
De carrière van Yvonne Brill begon 50 jaar geleden. In 1963 schreef ze een serie sprookjes die destijds alleen op grammofoonplaat zijn gezet en door Jos Brink zijn verteld, waaronder Miriam het zeemeerminnetje dat voor het 150-ste boek is herschreven. Miki de sledehond was het allereerste boek voor het onderwijs. Maar Brill is het meest bekend geworden door haar kinderenboeken over het paardenmeisje Bianca. In het voorjaar van 2020 zal deel 65 als jubileumeditie bij de Koninklijke van Gorcum verschijnen. 

Marieke Vegt, directeur van K&C: 'Wij zijn erg enthousiast over dit gebaar van Yvonne Brill. Ik ben zelf bestuurslid van het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Ik zie hoe belangrijk het is dat in gezinnen die (tijdelijk) weinig geld hebben, de contributie voor kinderen en jongeren betaald wordt. Kinderen kunnen dankzij de bijdrage van het fonds toch muziek maken, dans- of toneellessen volgen, schilderen of sporten. Deze verkoopactie ondersteunt het fonds om nog meer kinderen te bereiken. Het nieuwste boek van Yvonne is echt een aanmoediging voor ouders en grootouders om weer voor te lezen en stimuleert kinderen om te lezen. Iets wat wij als Jeugdfondsbestuur geweldig vinden."