• Oproep Filmleraar van het jaar 2022

Verkiezing Filmleraar van het Jaar 2022

Categorie: 
Onderwijs

De zoektocht naar de leukste en meest inspirerende filmleraar van het jaar 2022 is gestart. Wie is die bevlogen meester, juf of docent die leerlingen kritisch leert kijken naar alle beelden die zij voorgeschoteld krijgen? Is het een leraar Frans die graag een film gebruikt in de les om de leerstof te verlevendigen? Een meester die met zijn klas Tiktoks maakt om de week af te sluiten? Een CKV-docent die leerlingen films leert maken of analyseren of een leraar die kiest voor een eindfilm met groep 8, in plaats van een musical? In 2021 was Elroy Gramsbergen de winnaar. Elroy is docent aan het Leon van Gelder in Groningen. Wij hopen natuurlijk dat de winnaar van dit jaar ook uit het Noorden komt!

Tips van Elroy :
"Bij elk vak kun je iets met film! Probeer vakoverstijgend te werken, bied film in samenhang met je eigen vak. Laat ze voor geschiedenis of aardrijkskunde op pad gaan, research doen en zelf een vlog of reportage in elkaar zetten. Het motiveert, de leeropbrengst is hoog en je krijgt leerlingen met je mee. Op deze manier leren is zoveel leuker en relevanter!"

De Filmleraar van het Jaar is een schooljaar lang het boegbeeld voor filmeducatie in het onderwijs, mag o.a een jaar lang gratis naar de film en met de klas naar een filmfestival of theater naar keuze. Filmleraar van het Jaar is een jaarlijkse campagne van Netwerk Filmeducatie en de Filmhubs, naar idee van Eye Filmmuseum en Nederlands Film Festival.

Meer weten of aanmelden? Kijk op de website van Netwerk Filmeducatie.