Verkiezing filmleraar van het jaar

Categorie: 
Onderwijs

Ben of ken jij de Filmleraar van het jaar 2021? Netwerk Filmeducatie is op zoek naar de beste en meest inspirerende filmleraar. Denk aan een juf die haar leerlingen kunstwerken rond de school laat filmen of een meester die een online bewegings-challenge voor zijn leerlingen organiseert. Wat dacht je van een docente Duits die haar leerlingen een vlog laat maken om te laten zien hoe het met hun woordenschat staat of een economieleraar die het begrip geld verklaart met zelfgemaakte filmscènes? 

De winnaar is gedurende één schooljaar het boegbeeld voor filmeducatie in het onderwijs, spreekt op evenementen van het Netwerk Filmeducatie, mag een jaar lang gratis naar de film en met de klas naar een filmfestival of theater naar keuze. Deel op de website van het Netwerk Filmeducatie een voorbeeldles en leg uit waarom jij (of jouw leraar) de titel Filmleraar van het jaar verdient! 

K&C is onderdeel van Filmhub Noord. Samen hebben wij als doel om het onderwijs, de leerlingen en het culturele veld door middel van de taal van film te verbinden. Met filmeducatie die de belevingswereld vergroot en die bijdraagt aan het kritisch en bewust leren kijken én maken van film en beeldtaal.