• Rinskoetjebil

Van wit doek tot In Arcadië

Categorie: 
Kunstbeoefening

Kunstenaarscollectief RinseKoetjeBil heeft in 9 sessies een kunstwerk gemaakt in het gebouw van K&C. Het resultaat liet vanwege corona op zich wachten, maar het eindresultaat is daar. Op een doek van 3x5 meter laten de kunstenaars zien wat er volgens hen na de Apocalyps komt. 

Twee keer per jaar exposeert een aantal schilders of kunstenaarscollectieven in het pand van K&C in Assen. Tot 17 januari zijn dat de kunstenaars Jitske Rinsma, Eske Koetje en Klaas Bil, samen Rinsekoetjebil. Onder de titel In Arcadië! hebben de kunstenaars alle kantoren en gangen met kunstwerken ingericht en een corridor gemaakt met apocalyptische paarden. De kantoorruimtes veranderden in interessante plekken, waar wat te zien valt.
De kantoorruimtes zijn gevuld met individueel werk rond de thema's: Paradijs, de Eeuwige Jachtvelden en Arcadië. 

In het Arcadië van RinseKoetjeBil speelt de mens niet of nauwelijks een rol. Bezoekers vinden er dan ook voornamelijk werk van vogels en landschappen, maar ook insecten en abstracte werken. 

De verbeelding van Arcadië
In de romantiek van de 19e eeuw was Arcadië een populair schilderthema; het verbeelden van een ideale wereld gebaseerd op overleveringen uit het oude Griekenland. Arcadië is het ideale landschap waar mens en natuur in harmonie samenleven.

De expositie In Arcadië! is te zien tot en met 17 januari 2021 en kan dagelijks tijdens kantooruren bezocht worden.