Tweede aanmeldronde voor realisering Buitenlokaal open

Categorie: 
Onderwijs

De tweede aanmeldronde voor de realIsering van een Buitenlokaal is open. Drentse scholen die dit jaar het schoolplein geschikt willen maken voor het geven van buitenlessen kunnen in aanmerking willen komen voor de 20.000 euro + procesbegeleiding. Scholen die bij de eerste ronde niet geselecteerd zijn, kunnen nogmaals een aanvraag doen. 

In opdracht van de provincie Drenthe gaan IVN Noord, K&C en SportDrenthe de komende jaren aan de slag met het project 'Schoolpleinen Revolutie Drenthe'. Het doel van dit project is om schoolpleinen om te zetten in 'buitenlokalen'. Groene en gezonde speel- en leeromgevingen, die de zintuigen prikkelen en kinderen de ruimte geven om te bewegen en ontdekken. 

Onze ambitie is groot; het liefst pakken we alle schoolpleinen in Drenthe aan. We merken dat er vanuit scholen veel belangstelling is en we gunnen ieder kind en iedere leerkracht zo'n fijne schoolomgeving. Op dit moment hebben we budget voor dertig schoolpleinen en daar gaan we de komende drie jaar mee aan de slag. De eerste zes scholen hebben we in afstemming met elkaar en de gemeenten voor de zomervakantie geselecteerd. Deze scholen starten één deze dagen met hun procesbegeleiding aan hun eigen schoolpleinrevolutie en werken toe naar een Buitenlokaal. 

Foto: Anja Onstende

De tweede ronde van start
Van 12 september tot 14 november 2022 kunnen scholen zich voor deze tweede ronde aanmelden via www.ivn.nl/schoolpleinen-revolutie-drenthe. Er is in deze ronde geld beschikbaar voor 12 scholen. Deze 12 scholen worden in afstemming met de betrokken partijen en gemeenten geselecteerd. Niet geselecteerde scholen uit ronde 1 moeten opnieuw een motivatieformulier indienen, waar nodig aangevuld met de aangegeven aandachtspunten bij selectieronde 1.

 Wil jij een groene, gezonde, uitdagende schoolomgeving creëren voor jouw leerlingen en leerkrachten en kun je een gemotiveerd team samenstellen dat de schouders eronder wil zetten? Meld je dan aan voor 14 november!