• Kinderen tekenen afbeelding van telefoon na

Training: De rol van verbeelding

Categorie: 
Kunstbeoefening

Welke rol speelt verbeelding bij de ontwikkeling van het cultureel bewustzijn van kinderen? Over dit thema organiseren wij een training voor mensen die vanuit de culturele sector in het onderwijs (willen) werken. De training is op maandagochtend 27 juni 2022 in Het Paleis in Groningen. Theisje van Dorsten geeft uitleg over het cultureel bewustzijn en welke ontwikkelingen te zien zijn in de basisschoolperiode. Illustrator Saskia Pekelharing laat zien hoe je de verbeelding bij kinderen stimuleert op een manier die past bij hun ontwikkeling. Ook vertelt zij hoe je de waarneming van kinderen kunt gebruiken om hun verbeelding op gang te brengen.

Over de rol van verbeelding
Als culturele ondernemer ben je regelmatig in gesprek met het onderwijs, om af te stemmen over je programma's en -aanbod. Daarbij ben je als kunstenaar expert op het gebied van verbeelding. Maar wat zijn de nieuwste inzichten over verbeelding? Wat is verbeelding nu eigenlijk precies? Welke rol speelt het in de ontwikkeling van kinderen? En waarom zou je de verbeelding stimuleren? Deze training geeft je de antwoorden!

Over de trainers
Theisje van Dorsten geeft advies over en doet onderzoek naar cultuuronderwijs en werkt als post-doc onderzoeker bij de Rijksuniversiteit Groningen bij de leerstoel Cultuur & Cognitie. Ook geeft zij les in cultuurwetenschappen bij het University College Groningen.
Saskia Pekelharing is illustrator van kinderboeken. Daarnaast is zij een specialist op het gebied van cultuureducatie. Verbeelding, fantasie en humor zijn de grote drijfveren in al haar werk: zowel als illustrator, kunstdocent en als trainer.

Praktische informatie
Kosten: geen. Aanmelden is verplicht en kan tot 20 juni 2022
Datum: maandag 27 juni 2022
Tijdstip: 09.30 - 12.00 uur
Plaats: K&C, Boterdiep 117 Groningen
NB: Deze training zou eigenlijk eind november 2020 plaatsvinden. Wegens corona hebben we deze verzet.

Kijk voor meer informatie en aanmelden op deze webpagina.