• Toekomstdenken

Toekomstdenken

Categorie: 
Kunstbeoefening

Kunstenaars in Drenthe kunnen weer meedoen aan een talentontwikkelingsprogramma van K&C. Onder de titel Toekomstdenken, kun je workshops, lezingen en verdiepingsdagen volgen om je kennis en vaardigheden te vergroten. Op 23 november starten we met een Inspiratiedag. Ben je beeldend kunstenaar, fotograaf of bijvoorbeeld videomaker laat je dan inspireren om met het thema aan de slag te gaan. De Inspiratiedag vindt plaats in de Rijksluchtvaarschool in Eelde.

De Inspiratiedag loopt vooruit op een expositie in CBK Emmen, waar begin volgend jaar zowel amateurs en professionals werk voor kunnen inleveren. 
In Toekomstdenken wordt naar een samenwerking met Puppet International en andere theater- en poëziefestivals gezocht. Deze samenwerking moet leiden tot cross-overs en wil een frisse blik op het werk van de kunstenaars stimuleren.

De boegbeelden en masters van het project (zie foto) begeleiden jou als deelnemers. Op de foto staan Loes Heebink, Peter Veen, Kitty Boon, Joop Striker, Maria Berkhout, Rudy Simon, Patrick Mangnus, Marieke de Jong en Susanne Maria Wolf, tijdens een presentatie van poppenspeler Jeroen Boerwinkel. Jeroen laat goed zien hoe beeldende kunst en theater samensmelten in zijn werk. Boegbeelden-duo Gérard Schiphorst en Marije van der Sande van TAMTAM objektentheater ontbreken op de foto.
Meer informatie over het project en de verschillende onderdelen van Toekomstdenken vind je hier.

Toekomstdenken en is mogelijk dankzij financiële bijdragen van de provincie Drenthe, het VSBfonds en PBCF Overijssel.