• Symfonica in D

Symfonica in D online

Categorie: 
Kunstbeoefening

Symfonica in D, het grote jaarlijkse Drentse projectorkest voor jongeren van 7 t/m 20 jaar, vindt online plaats. Vanwege corona is een fysieke bijeenkomst nog steeds niet mogelijk en daarom is een alternatief programma opgezet. De Drentse zangeres Martijje schreef speciaal voor deze editie het lied 'Zelfs dan', dat nu thuis kan worden ingestudeerd. Het lied gaat over de kracht van muziek in bijvoorbeeld in deze coronatijd. Het arrangement is van Wijnand van Klaveren en is voor jonge muzikanten die net of een paar jaar les hebben en leden van kinderkoren in de hele provincie. 

Gratis deelname
Alle muziekpartijen kunnen via de website Symfonica in D , na aanmelding(!), worden gedownload en met de eigen muziekdocent worden ingestudeerd. Daarnaast vindt een aantal online repetities plaats. Als corona het toelaat kunnen we voor de zomer ook nog opnames van alle deelnemers maken. Deze worden dan op 31 oktober 2021 vertoond, tijdens de live-editie van Symfonica in D in het Atlas Theater in Emmen. Dan wordt het nummer ook live gezongen en gespeeld. De afgelopen jaren telde Symfonica in D steeds zo'n honderd deelnemers. We hopen deze allemaal terug te zien bij de online versie van het projectorkest. Maar ook nieuwe deelnemers zijn van harte welkom!

Symfonica in D wordt jaarlijks georganiseerd door De Kunstbeweging Emmen, ICO in Assen, Scala Hoogeveen en Meppel, K&C en vele particuliere muziekdocenten uit heel Drenthe.
Deze editie wordt financieel ondersteund door Provincie Drenthe, Gemeente Emmen, Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe en Stichting Ru Sevenhuijsen.