• Symfonica in D

Symfonica in D

Categorie: 
Kunstbeoefening

Jonge muzikanten en zangers uit heel Drenthe komen zaterdag 3 november samen in theater De tamboer in Hoogeveen voor het grootse pop-up jeugdorkest en jeugdkoor van Drenthe.
De muzikanten en zangers oefenen de hele dag op een aantal muziekstukken en liedjes. Het resultaat wordt om 16.00 uur aan het publiek gepresenteerd.
Verrassende gast in het programma is de jonge Hoogeveense rapper Lucia van Scala Urban Arts. Symfonica in D laat hiermee zien en horen dat eigentijdse muziek goed samengaat met klassieke muziek.

Kinderen en jongeren tussen de 7 en 20 jaar hebben zich in groten getale aangemeld voor Symfonica in D 2018. Normaal hebben deelnemers individueel les of in kleine groepjes, tijdens Symfonica in D ervaren zij hoe het is om samen te spelen in een groot orkest. Dit jaar is er een project-jeugdkoor aan het programma toegevoegd. Samen met het projectorkest wordt Walking in the air uit the Snowman van componist Howard Blake opgevoerd.

Open Bedrijvendag
Het publiek kan de gehele dag de repetities van de jeugd in De Tamboer meemaken, omdat het Open Bedrijvendag is. Vele ruimtes in het theater zijn toegankelijk voor het publiek. Voor de slotuitvoering van 16.00 uur zijn kaartjes te koop a €2,50 bij de kassa en via de website van theater De Tamboer.

Symfonica in D wordt met een subsidie van de provincie Drenthe en gemeente Hoogeveen georganiseerd. Rotary Club Assen biedt hulp bij het organiseren van de dag. Het is de derde keer dat Symfonica in D plaatsvindt. www.symfonicaind.nl