Studenten Alfa-college organiseren foodfestival VET!

Categorie: 
Kunstbeoefening

Studenten van verschillende opleidingen van het Alfa-college in Hoogeveen werken tot april aan het project VET! 
De studenten verdiepen zich in gezonde voeding en lifestyle met als einddoel het organiseren van een foodfestival op het terrein van LIDO Drenthe (Strand Nijstad) op 10, 11 en 12 april 2019. 
Tijdens het festival gaat het om voeding, bewegen, gezond leven en gezond ouder worden. Het festival sluit aan bij het Blue Zone principe waarmee op LIDO Drenthe gewerkt gaat worden. 

Het project VET! is een idee van K&C. Aanleiding voor het project is het nieuws dat in in Drenthe relatief de meeste mensen wonen met overgewicht wonen.
In het project wordt samengewerkt met de topsectoren creatieve industrie en Agrifood en de organisatie Healty Aging.
Voor de studenten van het Alfa-college is het werken aan een groot en echt project als VET! een grote uitdaging. Iedere dinsdagmiddag komen ze bij elkaar en werken in verschillende groepen aan de organisatie van het festival.
Berry Beuker is projectleider van LIDO Drenthe: "Het festival is straks het eerste grote evenement op het nieuwe recreatieterrein. We werken graag mee omdat het thema aansluit bij ons Blue Zone principe en we kunnen het publiek op een mooie en zinvolle manier laten kennismaken met een gezonde leefstijl". 

Volgens Katja Draper, adviseur van Stichting Kunst & Cultuur, staat gezonde voeding en het creatief vakmanschap van de mbo-studenten centraal in het project VET!: "Het thema is niet alleen actueel, maar wat dit project bijzonder maakt is de samenwerking tussen de creatieve industrie en het onderwijs, Agrifood en Healty Aging. Zo ontmoeten gezonde voeding, leren, beweging en ontspanning elkaar in een duurzaam jasje".

Professionele en amateur designers en kunstenaars worden begin 2019 uitgedaagd ontwerpen te maken en prototypen te ontwikkelen rond eten, eetgerei en eetcultuur in de breedste zin van het woord. Alle ontwikkelde producten worden tijdens het festival getoond en verkocht.