• M00N - Muziek in de Staten

Statenvergadering met hiphop


Categorie: 
Kunstbeoefening

Twee keer per jaar wordt een vergadering van het Drents parlement opgeluisterd door jong muzikaal talent. Op woensdag 1 juli is de Statenzaal aan het begin van de middag het podium voor hiphop-artiest M00N uit Coevorden. M00N is twintig jaar en rapt en zingt over zijn leven en actuele onderwerpen. Hij heeft speciaal voor de Statenleden een nummer geschreven. 

De Drentse politici volgen het optreden via een digitale verbinding, omdat de vergadering vanwege het coronavirus, nog steeds op afstand plaats vindt. Het optreden is via de livestream www.drentsparlement.nl van de Staten te volgen voor publiek. 

Sinds de lockdown in maart is het voor amateurmuzikanten nog moeilijker om een podium te vinden waar ze live op kunnen treden. Heel veel artiesten zijn weliswaar aan het streamen, maar het is moeilijk om je te onderscheiden. Als M00N zijn liedjes zingt zitten de politici thuis mee te kijken. Alleen de Commissaris van de Koning en de griffier zullen ook in de Statenzaal aanwezig zijn. M00N denkt dat het hierdoor een bijzonder optreden wordt. Hij verheugt zich op zijn performance. 

M00N is op dit moment bezig met het coachingstraject Popsport. Van verschillende coaches krijgt hij tips om zijn songteksten en performance te verbeteren.
Aanleiding voor het optreden van rapper M00N is de aandacht die de provincie Drenthe in de beleidsperiode 2021-2024 wil geven aan de vernieuwende talenten op het gebied van straatcultuur als urban art en popcultuur. Reden voor Stichting Kunst & Cultuur om hiphop-artiest M00N voor te dragen voor een korte presentatie tijdens de laatste Statenvergadering voor het zomerreces.