• Kunstzinnige foto van twee meisjes die filmen

Spot op film, inspiratiemiddag

Categorie: 
Workshops

Filmeducatie kan het cultuuronderwijs enorm verrijken. Ben je beniewd naar de unieke kenmerken en mogelijkheden van filmeducatie? Meld je dan aan voor de online inspiratiemiddag Spot op film op 17 mei as.. Een bijeenkomst voor adviseurs kunsteducatie, filmdocenten en filmmakers. We starten de livestream met een gesprek tussen Karlijn Benthe (buro voor kunsteducatie Gebied-B) en filmmaker Johanneke Dijkstra. Daarna volgt de film Doorgaan, waarmee Johanneke was genomineerd voor IFA's kortfilmcompetitie Noordsterren. Waarom wilde Johanneke deze film maken, welke keuzes heeft ze tijdens het maakproces gemaakt en waarom?

Naast filmmaker is Johanneke ook verbonden aan de Proeftuin van Filmhub Noord in Drenthe en Friesland, waarin al doende de vraag van het onderwijs naar filmeducatie beantwoordt wordt. Welke rol speelt Johanneke in de Proeftuinen, welke rol speelt Doorgaan en haar kunstenaarschap en wat bleek de beste filmeducatieve opdracht ooit?

De unieke kenmerken van filmeducatie die in de eerste helft van de inspiratiemiddag aan bod komen, krijgen in de tweede helft verder vorm door er Wicked Art Assignments bij te maken. De opdrachten prikkelen de verbeeldingskracht.

Meer informatie en het aanmeldformulier vind je op deze webpagina