• KOR - Spiraal Viraal

Spiraal Viraal

Categorie: 
Kunstbeoefening

Kunstenaar Hans Müller werkt op dit moment hard aan de realisering van twee kunstwerken voor het stationsgebied van Coevorden. Hij laat zich in hierbij inspireren door de stervorm van de vestingstad in Zuioost-Drenthe. 
Aan de bedrijvenkant van het station komt een kunstwerk dat zal bestaan uit een zes meter hoge, opengewerkte stervorm. De spiraal, in de vorm van de contouren van de vestingstad, kronkelt zich vanuit een vijver omhoog. Niet alleen een artistieke prestatie van formaat, maar ook een sterk staaltje ingenieurskunst. 
In een loods in Friesland is de kunstenaar druk aan het lassen, zodat het kunstwerk begin volgend jaar onthuld kan worden.

De gemeente Coevorden wil de aantrekkelijkheid van de stad Coevorden verhogen met het kunstwerk van de Rotterdamse kunstenaar. K&C begeleidt de realisering van het beeld in het kader van haar taak Kunst in de Openbare Ruimte. In de realisering van Spiraal Viraal wordt nauw samengewerkt met het stedenbouwkundig bureau van Shyam Khandekar, dat verantwoordelijk is voor stedenbouwkundige visie op de historische binnenstad en voor het nieuwe ontwerp van het stationsgebied. 

Naast dit kunstwerk maakt Hans Müller ook een kunstwerk voor de tunnel, die van centrumzijde naar de bedrijven met de andere kant van het spoor loopt. Hiervoor liet de kunstenaar zich inspireren door de sierlijke filigrein roosters in de Moghul architectuur van India en vallende sterren. Muller wil met deze sterrenwand het effect van bewegend zonlicht over de velden bij half bewolkt weer verbeelden.