• Tussen-tijd - The Serenade Sisters

The Serenade Sisters maken Vreemde Vogel

Categorie: 
Kunstbeoefening

In ons project Tussen-tijd vragen wij Drentse kunstenaars om te reageren op deze coronatijd. De tijd tussen hoe het was en hoe het straks zal zijn. De kunstenaars presenteren een kunstwerk vanuit hun eigen discipline en beleving. The Serenade Sisters maakten het lied 'Vreemde Vogel'. 

Josien van Beek, Liesbethe Korpershoek, Margot Kriek en Martijje Lubbers besloten 'Blackbird' van The Beatles een Nederlandse tekst te geven, omdat in deze tijd onze vrijheden, waar we altijd zo naar streven, weg zijn. 

De dames schrijven: "Het opgesloten, beperkte gevoel dat door de coronacrisis is ontstaan, wakkert het gevoel aan om weer vrij te kunnen en willen zijn. Dat je weer kunt doen en laten wat je niet laten kan. Weg... dat huis uit en jezelf weer kunnen verbinden met anderen. Je weer vrij voelen en de wereld laten zien en horen wie je bent! Ook juist in deze periode waarin we met zijn allen hadden willen vieren en beleven dat we 75 jaar vrij zijn, ondervinden we nu door deze crisis aan den lijve wat het betekent om in je vrijheid beperkt te worden.
Eén voor één, laagje voor laagje (coronaproof) hebben we het lied ingezongen, elk apart in de thuisstudio van Martijje met de piano en daarna vanaf de lead en de stem als basis, steeds een laagje erbij. Het nummer werd daarna gemixt en gemasterd in Studio Soundbalance in Foxhol". 

Luister het nummer op de pagina van Tussen-tijd.