• Symfonica in D
  • Embedded thumbnail for Samen muziek maken in Atlas Theater

Samen muziek maken in Atlas Theater

Categorie: 
Kunstbeoefening

In het ATLAS Theater in Emmen vond 30 oktober de zesde editie van Symfonica in D plaats. Drieënnegentig kinderen speelden de sterren van de hemel. Kinderen uit heel Drenthe deden mee in het grote projectorkest of het projectkoor. De deelnemers waren tussen de 6 en 21 jaar oud.

Het Symfonica in D-orkest speelde onder andere de Typewriter, Ode Joy van Leroy Andersson onder leiding van Roeland Robert. Het projectkoor werd begeleid door Minka Zaal. Het koor zong Do re mi uit The Sound of Music, You are the Reason en Feest in het Sprookjesbos. Voorafgaand aan het optreden werd de hele dag gerepeteerd in kleine groepen. Het was een feestelijke dag dat draaide om samen muziek maken en zingen. 

Het koor en orkest speelden en zongen samen Zelfs Dan!. Een lied dat zangeres Martijje speciaal schreef voor de Symfonica in D editie 2020. Wijnand van Klaveren componeerde de muziek voor dit speciale lied. Vanwege de maatregelen omtrent corona was in 2020 geen live-editie mogelijk van Symfonica in D. Er werd een alternatief bedacht. In kleine groepjes kwamen kinderen bijeen en werd op locatie muziek en zang opgenomen en afgemixt in de studio. In de Digital Art Factory in Assen werd door Lotus Nipperus een mooie clip bij het nummer gemaakt. Die zie je hier kunt bekijken.
RTV Drenthe maakte een mooie reportage van de dag. 

Symfonica in D is een talentontwikkelingsproject van ICO Partner in Kunst & Cultuur, Scala Centrum voor de Kunsten, De Kunstbeweging, K&C en particuliere muziekdocenten.