• Logo Uhm festival

Remixed by Uhm, van pop naar techno

Categorie: 
Kunstbeoefening

In aanloop naar het Uhm festival in Assen, krijgen enkele popsongs van Drentse singer-songwriters een techno-sausje. Het gaat om liedjes van May and June en Beau & Roelof Meijeringh uit Assen die door dj Nathan Drohm worden geremixt. Het project "Remixed by Uhm" is een cross-over project van Poplab Drenthe in samenwerking met de organisatie van het festival.
Volgens projectleider Jan Stam is het een hele uitdaging om beide genres te combineren. Dj Nathan Drohm moet een brug zien te slaan tussen de pakkende popdeuntjes en de elektronische techno. Daarnaast moet er een intensiteit ontstaan die ook live goed valt uit te voeren met de singer-songwriters. Tijdens het Uhm festival, dat op 6 juli aan de Havenkade in Assen plaats vindt, worden de originele songs namelijk live gebracht met de remix van de dj.
Deze samenwerking levert volgens Jan Stam bijzondere en nieuwe livetracks op. Het is één van de doelstellingen van Poplab Drenthe; onverwachte samenwerkingen tussen genres of muziekstijlen, waardoor er bijzondere presentaties ontstaan.
Een van de volgende activiteiten is een theatrale en muzikale ode aan het album Appleknockers Flophouse van Cuby+Blizzards, dat gepland staat voor 26 september 2019 in Grolloo.