• Visie - Verbinding - Verbeelding
  • Embedded thumbnail for Professionaliseringstraject voor schoolleiders

Professionaliseringstraject voor schoolleiders

Categorie: 
Onderwijs

Speciaal voor schoolleiders organiseert K&C in samenwerking met de schoolleidersopleiding van NHL Stenden het professionaliseringstraject Visie - Verbinding - Verbeelding. In dit traject, met als overkoepelend thema leidinggeven aan cultuuronderwijs, worden schooldirecteuren en bestuurders gecoacht bij de ontwikkeling van een integrale visie op cultuuronderwijs.

Visie - Verbinding - Verbeelding bestaat uit vijf werksessies, met colleges van Prof. dr. Barend van Heusden, hoogleraar Cultuur en Cognitie; lector kunsteducatie Evert Bisschop Boele; inspecteur van onderwijs Philip Reijns en onderzoeker cultuur en educatie Theisje van Dorsten. In het traject, dat in nauwe samenwerking met een groep schoolleiders ontwikkeld, staan de vraagstukken van de deelnemers centraal. Deelnemers bespreken cases vanuit de praktijk; er wordt van en met elkaar geleerd. 

In de video hiernaast vertellen oud-deelnemers over hun ervaringen. 

Praktische informatie
Voor: Schoolleiders, werkzaam in Groningen of Drenthe
Data werksessies: 20 oktober, 10 november, 8 december 2020 en 12 januari en 9 februari 2021
Tijdstip: dinsdagochtenden van 9.00 - 12.00 uur
Locatie: K&C, Het Paleis Groningen
Kosten: € 495,-

Op deze webpagina vind je meer informatie en het aanmeldformulier. Heb je vragen of wil je meer informatie over het traject? Neem dan contact op met Marieke Satter van K&C of met Hanny van Schijndel van NHL Stenden. Wil je dit traject inzetten voor je herregistratie als schoolleider? Neem dan contact op met Roy Meulman van NHL Stenden.