• Popmuziek zoekt talenten

Popmuziek zoekt deelnemers

Categorie: 
Kunstbeoefening

Jonge popmuzikanten en urbanartiesten in Drenthe kunnen op dit moment aan verschillende projecten deelnemen. Talentontwikkelingsprojecten als Popsport, Up North, Bridging the Gap en Drentsch Peil XL bieden een geweldige kans om onder professionele begeleiding in korte tijd te werken aan de eigen ontwikkeling. Als corona het toelaat staan er voor de deelnemers liveoptredens op festivals en evenementen op het programma en anders worden er online presentatiemogelijkheden geboden. 

Volgens Erik de Vries, medewerker popmuziek bij K&C gaat het om bijzonder veel oproepen deze maand, maar het laat zien dat de organisaties alle hoop hebben dat we corona dit jaar langzaam achter ons laten en elkaar weer live kunnen ontmoeten. "Als al die evenementen weer losbarsten moet het Drents talent die dan op de podia worden uitgenodigd daar natuurlijk wel op voorbereid zijn. De talentontwikkelingsprogramma's helpen daarbij". 

Popsport
Het programma Popsport is voor jonge singer-songwriters, bands en urban artiesten tussen de 14 en 22 jaar. Deelnemers krijgen coaching en volgen workshops met als doel een plaats in het landelijke traject. Aanmelden kan op de website van Popsport.  

Up North
Popfabryk (Friesland), Urban House Groningen (Groningen) en K&C zoeken urban artiesten die bezig zijn met muziek, maar ook bijvoorbeeld dans, film, mode en theater die drie maanden lang mogen werken aan een eigen productie, waarin verschillende popcultuur vormen worden gecombineerd. Makers worden begeleid door een professioneel team van medewerkers en begeleider(s) die ze zelf mogen samenstellen. Aanmelden kan door een mail te sturen naar Erik de Vries.  

Bridging the Gap
Jongeren worden door drie artiesten uitgenodigd om een track te maken met een beat die zij hebben gemaakt. De beste tracks worden opgenomen in een professionele studio met een heuse videoclip en worden live uitgevoerd tijdens het alternatief Bevrijdingsfestival in Assen.
Meer info binnenkort op Facebook. 

Drentsch Peil XL
Showcasefestival Drentsch Peil XL biedt geselecteerde bands en singer-songwriters vier podiumplaatsen in de zogenoemde Hema gemeenten, Hoogeveen, Emmen, Meppel en Assen. Deelnemers kunnen gebruik maken van coaches die meekijken met artistieke en podiumpresentaties en maken kansen op een ticket naar Eurosonics, waar ze als de Drenten in de pap worden gepresenteerd tijdens Hit the North. Om je aan te melden stuur je een mailtje naar info@drentschpeilxl.nl

Stichting Kunst & Cultuur adviseert graag aan welk programma je het beste deel kunt nemen.
Neem daarvoor contact op met Erik de Vries