Opleiding Kunstvakdocent in het primair onderwijs

Categorie: 
Onderwijs

Ben je bevoegd kunstdocent en wil je je verder verdiepen in het basisonderwijs? Dan is deze opleiding iets voor jou! Als kunstdocent leer je vanuit je eigen kunstvak een stevige verbinding te leggen met leerlingen (pedagogische en didactische vaardigheden en klassenmanagement) en leerkrachten (waarde van kunstonderwijs, schoolontwikkelingen met visie op cultuur). En je ontwikkelt met jouw kennis vakoverstijgend onderwijs. 

Het basisonderwijs is volop in ontwikkeling. Net als in het voortgezet onderwijs, vragen ook basisscholen om kunstdocenten die structureel verbonden worden aan de school. Dit vraagt om kunstdocenten die kennis hebben van de ontwikkeling van de basisschoolleerling, kennis hebben van leerprocessen bij jonge kinderen, kennis hebben van het curriculum en kennis van het reilen en zeilen van een basisschool.

Speciaal voor bevoegde kunstdocenten wordt in studiejaar 2022 - 2023 daarom dit aanvullende traject op de docentenopleidingen in de kunsten aangeboden.
Meer informatie over deze opleiding vind je op de website van HanzePro.

Scholen die ruimte hebben voor een bevoegde kunstvakdocent, meer informatie willen of in contact wensen te komen, kunnen terecht op deze pagina van de Hanzehogeschool in Groningen.