• Campagnebeeld Theaterspektakel NOORD
  • Embedded thumbnail for Ontwerpwedstrijd: 'JOUW VOETSTAP'

Ontwerpwedstrijd: 'JOUW VOETSTAP'

Categorie: 
Evenementen

Zuidbroek vormt in september het decor van theaterspektakel NOORD: een spannende en magische voorstelling over de onvoorspelbaarheid van ons bestaan. In NOORD ligt het accent op klimaat en de manier waarop wij de aarde gebruiken. NOORD daagt kinderen van 10 t/m 14 jaar uit om creatieve oplossingen te bedenken voor de problemen die ontstaan door klimaatverandering. Tekenen, knutselen of vloggen - alles mag in deze ontwerpwedstrijd! Alle inzendingen worden geëxposeerd in de enorme theaterhal van NOORD. De winnaars worden bekend gemaakt op 31 augustus, mogen mee op backstagetour én ontvangen tickets voor een middag- of avondvoorstelling. De ontwerpen worden beoordeeld door burgemeester Adriaan Hoogendoorn, directeur K&C Marieke Vegt en Toine van Bijsterveldt voorzitter Stichting Walkyre en kunnen t/m 22 augustus ingeleverd worden op de theater locatie.

Het theaterspektakel NOORD is een voorstelling met muziek, dans, unieke projecties en special effects. Over durf, doorzetten en de kracht van samenwerking. NOORD is van 1 t/m 26 september 2021 te zien in een nieuw gebouwde theaterhal in Zuidbroek-Groningen.

Het verhaal
Studente Menke ontdekt een boerderij die op mysterieuze wijze is verdwenen samen met de bewoner: boer Tjeert. Menke gaat met haar vrienden op zoek naar de oorzaak en komt daarmee in een spannend avontuur terecht. Als de studenten ontdekken wat er met Tjeert en zijn boerderij is gebeurd worden ze tegengewerkt en achtervolgd. Ze willen de waarheid boven tafel krijgen. Tijdens hun zoektocht komen ze in aanraking met de verhalen van de aarde, klimaatverandering, de stijging van de zeespiegel en de effecten van het delven van grondstoffen.

Meer weten? Dit kan op de website van Theaterspektakel NOORD.

Theaterspektakel NOOORD