• Inspiratiecafé
  • Filmklapper

Online inspiratiecafé met Martin Koolhoven

Categorie: 
Onderwijs

Op 4 februari organiseren we een inspiratiecafé over jongeren en het geheim van beeldtaal, met een bijdrage van Martin Koolhoven. En jij kunt erbij zijn, dankzij Filmhub Noord en Forum Groningen.

Filmmaker en cinefiel Martin Koolhoven (bekend van De kijk van Koolhoven en als regisseur van de films Oorlogswinter en Brimstone) neemt je aan de hand van filmfragmenten mee in zijn liefde voor film. Vervolgens is er een panelgesprek met vertegenwoordigers uit het onderwijs en filmeducatie, waaronder filmmaker Fabian Jansen (De vloer op, Maalkop) en Ester Kroezenga van Digital Art Factory, want jongeren scrollen en snappen wat af. Het is een manier waarop ze de wereld ontdekken, zichzelf uiten en hun sociale contacten onderhouden. Tegelijkertijd missen ze vaak de juiste vaardigheden om de beelden goed te duiden en hier betekenis aan te geven.

Na deze discussie wordt er speciaal voor ons een film geprogrammeerd in het kader van de Groninger editie van het Internationaal Film Festival Rotterdam (IFFR). Deze kun je na afloop van de bijeenkomst bekijken. 

Datum: Donderdag 4 februari 2021
Tijd: 16:15 tot uiterlijk 17:45 uur. Je ontvangt op 1 februari een link naar de livestream.
Kosten: aan deze bijeenkomst zijn geen kosten verbonden, aanmelden is verplicht en kan tot 28 januari 2021 via het formulier: 

Aanmeldformulier

Meer informatie over het inspiratiecafé vo lees je op onze webpagina. Wil je meer weten over Filmhub Noord, kijk dan hier op onze website.