• Onderzoek onder zzp'ers

Onderzoek onder zzp'ers in Drenthe

Categorie: 
Kunstbeoefening

De beroepspraktijk van kunstprofessionals verandert. Het aantal en het aandeel culturele zelfstandigen zonder personeel is de laatste jaren flink gestegen. Naast de werkzaamheden voor amateurs en de leerlingen in het onderwijs, vindt de zzp'er steeds vaker opdrachten in het sociale domein.

Om meer zicht te hebben op de uitdagingen van zzp'ers hebben K&C, Huis voor de Kunsten Limburg, LKCA en Boekmanstichting de handen ineengeslagen. Samen hebben ze de Universiteit Maastricht en de Rijksuniversiteit Groningen gevraagd om de belangrijkste ontwikkelingen in en rond de culturele beroepspraktijk in Drenthe en Limburg in kaart te brengen.

Het onderzoek moet aantonen wat de maatschappelijke waarde van zzp'ers is en hoe onmisbaar zzp'ers zijn in de culturele infrastructuur in Drenthe. Op basis van het onderzoek hopen de opdrachtgevers overheden en fondsen beter te kunnen adviseren over hun cultuurbeleid. Kunstprofessionals die momenteel of voor het uitbreken van de coronapandemie, fulltime of parttime, als zzp'er werkzaam zijn of waren, kunnen nog tot 31 mei deelnemen aan het onderzoek door de vragenlijst in te vullen via de site van K&C; https://nl.surveymonkey.com/r/Drenthe_zzp