• Oktober Kindermaand

Oktober Kindermaand

Categorie: 
Kunstbeoefening

Vele Drentse culturele instellingen doen dit jaar, ondanks corona, mee met Oktober Kindermaand. Soms in een andere vorm, soms met kleinere groepen, maar de culturele sector zet het komend weekend de deuren wijd open voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Met inachtneming van de eisen die het RIVM stelt zijn alle kinderen en hun ouders welkom om deel te nemen aan workshops, rondleidingen en spannende speurtochten. Helaas heeft ook een aantal organisaties besloten de activiteiten te annuleren, omdat de coronacijfers ook in Drenthe, Groningen en Noardeast-Fryslan oplopen. Kijk op de websites van de deelnemende organisaties voor het actuele nieuws. 

In oktober zijn er vooralsnog zo'n 250 activiteiten waaruit gekozen kan worden. In elke Drentse gemeente vind je minimaal drie deelnemende organisaties.

Behalve binnen, zijn er ook activiteiten buiten. Zo gaan kinderen in Hoogeveen in het Steenbergerpark op zoek naar geluiden en nachtdieren. En in Gieterveen kunnen braakballen van uilen worden uitgeplozen.

Binnen variëren de activiteiten van het maken van een actiefilm met special effects tot pannenkoekenmeel malen in de molen voor een overheerlijke pannenkoek.
Maar er is ook kinderyoga, een workshop feestvlaggetjes maken, een drum- en gitaarles en een kunstwerk maken van stof. Daarnaast zijn er ook gratis voorstellingen.
Kijk op www.kindermaand.nl vind je alle activiteiten in de buurt. 

Let op: Voor veel activiteiten moet gereserveerd worden en het is verstandig om te kijken of een activiteit echt doorgaat, omdat een workshopleider natuurlijk ook ziek kan worden. De activiteiten in de winkelcentra van Assen en Hoogeveen gaan niet door.
Een aantal activiteiten is al volgeboekt, misschien kun je op de wachtlijst geplaatst worden.

Heb je zelf klachten, zoals hoesten of niezen, kom dan niet.