Oktober is Kindermaand

Categorie: 
Evenementen

In oktober is het Kindermaand in Drenthe, Groningen en een deel van Friesland. Kinderen van 4 t/m 12 jaar kunnen alle weekenden gratis deelnemen aan culturele activiteiten in musea, molens, theaters en ateliers, maar ook buiten in het bos, op een schip en in het park. Op het programma staan speurtochten, rondleidingen, knutselworkshops, theatervoorstellingen en dans- en muzieklessen. Op www.kindermaand.nl is een volledig overzicht van de activiteiten te vinden. 

Het project Oktober Kindermaand wil kinderen en hun (groot-)ouders laten ervaren hoe leuk het is om in de vrije tijd –samen– deel te nemen aan creatieve culturele activiteiten. Drempels zijn dan ook zoveel mogelijk weggenomen. Zo zijn bijna alle activiteiten rolstoeltoegankelijk en kinderen hebben bij alle activiteiten gratis toegang. Bij een aantal activiteiten wordt ook een doventolk ingezet. 
Grote organisaties die dit jaar meedoen zijn bijvoorbeeld het Drents Museum, Gevangenismuseum, Museum Dokkum en het Groninger Museum. Maar ook Herinneringscentrum Kamp Westerbork, Drents Symfonie Orkest, Museum It Fiskershuske, het nieuwe Jan Kruismuseum, Het Drentse Landschap, Universiteitsmuseum en Theater Geert Teis. Op lokaal niveau verzorgen vele dans-, muziek- en theaterscholen open lessen en stellen kunstenaars hun atelier open.