Ode aan eerste album SKIK op RTV Drenthe

Categorie: 
Evenementen

Het evenement 'SKIK, 25 jaar live op zien best' wordt 17 oktober opgenomen door RTV Drenthe. Op deze wijze kunnen heel veel fans genieten van het eerbetoon aan de Drentse band. Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen is een festival met publiek niet mogelijk. Door de tv-registratie hoeft het evenement niet voor een derde keer worden verplaatst.

Woordkunstenaar MR. Pim Pomsy, producer Nizzle Viddy, singer-songwriters Fake ten Caat, Isa Zwart, Leon Moorman, TAMAR en CYNN laten verrassende bewerkingen horen van twee van de nummers op het eerste album van SKIK. Dit gaat van hiphop tot electropop en van dance tot een mooi klein liedje achter de piano. De jonge artiesten laten hiermee zien en horen hoe relevant SKIK nog voor hen is. SKIK, 25 jaar live op zien best start met een kinderkoor en halverwege het programma is een documentaire van Bram van Splunteren te zien met unieke beelden van SKIK op Pinkpop. 

Volgens coördinator Erik de Vries wordt de uitzending een crossover van muziekstijlen en een bijzondere combinatie van muziek, visuele kunst en herinneringen. De artiesten geven elk op eigenzinnige wijze invulling aan twee van de veertien songs op het debuutalbum. Volgens Erik de Vries is het debuutalbum van SKIK niet alleen de acceptatie van dialectpop geweest, maar heeft het ook een gevoel van trots gecreëerd onder het Drentse publiek. Twee jaar na het verschijnen van het titelloze album veroverde SKIK Nederland met optredens op Noorderslag, in Paradiso en op Pinkpop.