• Tussen-tijd - Selmar Jurian

Nieuwe bijdrage Tussen-tijd

Categorie: 
Kunstbeoefening

In ons project Tussen-tijd vragen wij Drentse kunstenaars om te reageren op deze coronatijd. De tijd tussen hoe het was en hoe het straks zal zijn. De kunstenaars presenteren een kunstwerk vanuit hun eigen discipline en beleving.

Selmar Jurian (Groningen/Zeijen) is als multidisciplinair kunstenaar actief als dans- en theatermaker, dichter en aquarellist. In zijn werk zoekt hij manieren om de disciplines samen te laten werken. Zijn bijdrage in deze coronatijd is ingegeven door zijn "jonge vader-zijn". In deze tussen-tijd werkt hij thuis en ervaart het intens samen zijn, waardoor hij met andere ogen naar zijn kind van 1 jaar kijkt.
Selmar heeft twee werken gemaakt. Het beeldende werk is een aquarel met als titel Koning Geminius, met stills uit een dansonderzoek, fotografie en een gedicht. Het filmpje geeft een beeld van het maakproces van Vader i. + ii.
Meer werk van Selmar Jurian vind je op www.instagram.com/selmarjurian

Eerdere bijdragen waren er al van beeldende kunstenaars Derek Scholte uit Roden, Joop Striker uit Assen en Egbert Jan Brink uit Zuidlaren. Zie onze pagina Tussen-tijd.