• CMK Groningen aanvraagronde

Nieuwe aanvraagronde CMK

Categorie: 
Onderwijs

Basisscholen in de provincie Groningen kunnen vanaf nu een aanvraag doen voor de regeling Cultuureducatie met Kwaliteit (CMK) Groningen voor de schooljaren 2019-2020 en 2020-2021. Deze regeling stimuleert scholen om cultuurlessen een vast onderdeel te maken van het lesprogramma. In Groningen wordt de regeling uitgevoerd door K&C. 

Een school kan € 12,- per leerling aanvragen om ambities op het gebied van cultuuronderwijs te realiseren. Centraal staat het verankeren en de kwaliteitsverbetering van cultuureducatie. Culturele instellingen spelen een belangrijke rol. Daarom kunnen ook zij een beroep doen op CMK Groningen, als zij samen met een school een cultureel project ontwikkelen of als zij deelnemen aan een onderzoek binnen een Leergemeenschap Cultuureducatie. 

Een CMK-bijdrage kan vóór 3 juni 2019 digitaal worden aangevraagd op de vernieuwde website www.cmkgroningen.nl. Om scholen te ondersteunen bij het aanvragen van een CMK-bijdrage, organiseert K&C een aantal spreekuren. Kijk op de site voor een overzicht of mail voor meer informatie naar info@cmkgroningen.nl.